Bedava Peynir Sadece Fare Kapanında Olur ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğinizde bedava peynir sadece fare kapanında olur atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

İnsanlar için hayatta kolay elde edilebilir hiçbir şey yoktur. Her şeyin bir para karşılığı vardır. Parasını verip birçok şeyi alabileceğimiz gibi bu parayı da alın teri dökerek, ciddi emek vererek kazanıyoruz. Anlayacağınız kimse size bedavadan bir şey vermiyor. Fare kapanına bakacak olursak, bir fare için bu kapandaki peynir bedava göründüğü için cazip gelebilir. Ancak o fare peyniri almaya çalıştığında tuzağa düşmüş olacak ve hayatını kaybedecektir.

Can verdikten sonra da peyniri alsa ne olur, almasa ne olur. Görüldüğü üzere basit yollarla ulaşılabilecek bir şey bile ne kadar tehlikelidir. Evet, bazı şeyler dışarıdan veya uzaktan bakıldığında bedava gibi görünebilir. Başka bir deyişle kolay elde edeceğimizi düşündürebilir. Fakat buna asla aldanmamak lazımdır. Kolay lokma diye bir şey yoktur. Ekmek aslanın ağzında derler ya, meselenin özü aslında tam anlamıyla böyledir. Kolay gibi gördüğümüz şeyler bile hiç beklemediğimiz tehlikeler barındırır. Durduk yere, kendiliğinden hiçbir şey kapımıza gelmez. Biz adım atacağız, çabamızı ortaya koyacağız, onu hak edeceğiz ki bizim olsun. Gökten bedavaya yağmur bile yağmıyor.

Sonuç olarak ne kazanıyorsak hepsi için uğraş gerekiyor. İyi bir çalışma ile çaba olmalı ki bu emeğin karşılığında istediğimizi elde edebilelim. Bedavadan kimse kimseye bir şey vermez. En küçük şeylere ulaşmak için bile bir ücret ödememiz gerekiyor. Bu ücret para veya mal olabileceği gibi bir gayret de olabilir. Ama mutlaka bir bedel ödemek zorundayız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski