İnsanları Dış Görünüşüne Göre Yargılamak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip insanları dış görünüşüne göre yargılamak ile ilgili kompozisyon yazmak için örnek alabilirsiniz.

Dış görünüş bir insan için gerçekçi bilgiler vermez. Kıyafeti, giyim kuşamı çok şık diye bir insana iyi demek doğru değildir. Önemli olan kalp güzelliğidir. Bir insanın iyi olduğu zaten her halinden belli olur. Davranışlarında, konuşmalarında bu güzel tarafı yakalarız.

Eli yüzü kir pas içinde olup tertemiz bir yüreği olanlar da vardır. Elbisesi düzgün, ütülü olup da dünyanın en kötü insanı diyebileceğimiz şeytana pabucunı ters giydiren karakterde olanlar da vardır. Dolayısıyla dış görünüş itibariyle göze hoş görünen, saçı sakalı yerinde, yakışıklı veya güzel giyinen bir insanı iyi diye değerlendirmek mümkün değildir. Görüldüğü gibi fiziksel özelliklere, dış görünüşe bakarak insanları yargılamak büyük bir yanlışlıktır.

Biz insanlar başkaları hakkında bir yargıya varmak için genellikle dış görünüşe bakarız. İşte hatanın kaynağı burasıdır. Şunu göz ardı etmemeliyiz ki pahalı elbiseler giyinmek bir insanı iyi kalpli yapmaz. Demek ki insanları değerlendirmek onlarla daha yakın ilişkiler kurmaya bağlıdır.

Sonuç olarak dış görünüşler aldatıcı olabilir. Bir insanı gerçek anlamda tanımak, iyi veya kötü olduğunu anlamak için onunla vakit geçirmek gerekir. Ortak yaşantılar neticesinde insanların olaylar karşısındaki tavrı, yaklaşımları, verdikleri tepki asıl dikkat etmemiz gereken hususlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski