Mavi Renk ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde mavi renk ile ilgili kompozisyon yazmak için örnek alabilirsiniz.

Mavi denizin ve gökyüzünün rengi olmakla birlikte bana göre ferahlatıcı bir renktir. Ben maviyi çok severim. Çünkü maviye her baktığımda içime bir ferahlık gelir. Sanki bütün sıkıntılarımı alır götürür mavi. Mavi renk, sinir sistemini rahatlatan fonksiyonuyla da öne çıkar. Buna bağlı olarak yatak odalarında mavi renk seçimi çok faydalı olacaktır. Çünkü mavinin etkisiyle sakin ve huzurlu bir uyku uyumak mümkündür.

Mavi bilgeliği simgeleyen bir renktir. Yani kendini bileni, ne dediğinin farkında olan, aklı başında insanların rengidir. Mavi aynı zamanda güven verici bir özelliğe sahiptir. Bu sayede kendimizi daha huzurlu ve iyi hissedebiliyoruz. Mavi insanlar arasındaki bağlılığı da ifade etmektedir. Mesela bir iş başvurusuna gidenler genellikle mavi renk kıyafetler tercih eder. Bu işine olan bağlılığını ve bu yoldaki kararlılığını gösterir.

Gökyüzünün uçsuz bucaksız maviliğine baktığımızda mavinin özgürlükle yakından bir ilgisi olduğunu da görürüz. Dolayısıyla mavi özgürlük demektir. İnsanın hayallerinin bir sınırı olmaması adına umut veren bir renktir. Mavi akıl ve beden sağlığına da iyi gelmektedir. Mavinin tonları isnada sakinleştirici bir etkiye sahiptir. İnsanın sakin olması kadar güzel bir şey olmadığına göre maviyi sevmek de çok anlamlıdır. Bu anlamda akıl ve gerçekliği de simgeleyen bir renktir.

Sonuç olarak mavi temizlik, özgürlük, otorite, sonsuzluk, sadakat, kendine güven duyma gibi çok güzel şeyleri uyandırmaktadır. Maviyi sevenler boşuna sevmiyor yani. Kısacası siniri, stresi azaltan, rahatlamayı sağlayan, düzenli bir kişiliğe katkı sağlayan, akla uygun  hareket etmemizi sağlayan böyle güzel bir renk lan maviyi sevdiğim için doğru yoldayım diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski