Bu bölümdeki kompozisyon yazısının sorusu: Bir insanın gerçek zenginliği onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir sözünü açıklayınız.
Manevi zenginlik maddi zenginlikten çok daha üstündür. Bu anlamda bir insan gerçek zenginliğe ulaştıran yaptığı iyiliklerdir. Ne kadar çok iyilik yaparsak bunların bize katacağı manevi değer o kadar çok olacaktır. İnsan parası çok olunca varlıklı biri olur. Yani mal varlığımızın, paramızın çok olması zenginlik anlamına gelir. Ancak gerçek zenginlik bu dünyada yaptığımız iyiliklerdir.
İyilik ettiğimizde sevap kazanırız. İnsanların hayır duasını alırız. Aynı zamanda içimizde çok güzel bir his belirir. İnsan iyilikleriyle manevi değerini artırır. O yüzden imkan varsa iyilik etmekten çekinmemeliyiz. Yanımızda, yakınımızda kimin neye ihtiyacı olduğunu gözlemlemeli, bu anlamda muhtaçlara elimizden geldiğince iyilik yapmalıyız. Dünya hayatı için önemli olan insanlık etmektir. Bu yüzden küçük de olsa yaptığımız her iyilik insanlık hanemize artı olarak yazılır.
Hepimiz bu dünyanın geçici olduğunu biliyoruz. Dünyada kimseye bir faydası olmayan insan yoksul sayılır. Oysa iyiliklerle dolu geçen bir ömür bizim en büyük zenginliğimiz demektir. Elbette kendi geçimimiz için çalışıyoruz, elimiz ekmek tutuyor. Çalıştığımız işe göre belli miktarda bir para kazanıyoruz. Aldığımız bu kazançtan bir kısmını iyiliğe ayırmakta fayda var. Ayrıca iyilik deyince sadece para yardımı yapmak diye anlamamalıyız.
Kısaca örneklemek gerekirse, bir yaşlının önemli bir işini halletmek, küçükleri sevindirmek, yaralı bir hayvanı tedavi ettirmek, hiç değilse birine gülümsemek bile iyilikler arasında sayılır. Bütün bunları yapıyorsak bizden zengini yok demektir. Bu hayatı güzelleştiren, bizim gerçek zenginliğimiz olan yaptığımız iyiliklerdir.
Tags:
Kompozisyonlar
Kxjxjgf
YanıtlaSilJjjj
SilMalmısın
YanıtlaSilgfnvvb
YanıtlaSilmöi
YanıtlaSil