3 Dilek Hakkınız Olsa Ne Dilerdiniz Kompozisyon

Bu bölüme göz attığınızda 3 dilek hakkınız olsa, ne dilerdiniz ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir edinmiş olacaksınız.

Üç dilek hakkım olsaydı, bunlardan birincisi şehirden, insanlardan uzakta kendime ait bir çiftliğim olmasını dilerdim. Bu çiftlikte ailemle birlikte yaşamayı isterdim. Tarlalarımız olsa, bu tarlalarda çalışan ırgatlarım olsa ne güzel olurdu. Ben de fabrikanın, çiftliğin ve tarlaların sahibi olarak onların patronu olurdum. Yalnız çalışanlarımın hakkını asla yemezdim. Hepsine iyi davranır ve hak ettikleri maaşı zamanı geldiğinde eksik olmadan yatırırdım.

İkinci dileğim mutlu bir yuvaya sahip olmaktır. Ailem ve ben huzur içinde gül gibi geçinip giden bir hayatta yaşayalım isterdim. Çünkü bir evi yuva yapan şeyin huzur olduğuna inanıyorum. Bu yüzden alem, eşim, yavrularımla beraber daima iyi anlaşan bir birey olmak isterdim. Evimizde kimse kimseye sesini yükseltmezdi. En küçük bir meseleyi bile konuşarak halletmeyi dilerdim. Böyle bağırıp çağırmak, tatsızlık çıkarmak aileye ciddi zarar veriyor. Hepimiz aynı evin birer ferdi olarak güzelce geçinelim isterdim.

Üçüncü ve son dileğim de çok önem verdiğim sağlıktır. Hep beraber sağlık içinde yaşamayı dilerdim. Kimsenin hasta olmadığı, hem bedenen hem de ruhen sağlıklı birer insan olmayı dilerdim. Çünkü hastalık çekmek de tahmin edeceğiniz üzere çok zordur. Bir evde biri hastalanırsa bu acı verici durum bütün aile bireylerinin elini ayağını bağlıyor. Hastalık karşısında elimizden bir şey gelmiyor, çaresizlik içinde kalıveriyoruz. Bu nedenle dileklerimden biri sağlıklı olma yönünde olurdu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski