Lokma Çiğnenmeden Yutulmaz ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü inceleyip bitirdiğinizde lokma çiğnenmeden yutulmaz atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz.

Bir işin doğru bir şekilde ilerlemesi için lokmaları iyi hazmetmek gerekiyor. Bir şey yediğimizde lokmaları çiğnemeden tüm bir şekilde yuttuğumuzda mide fesadı geçiririz. Sindirim sistemi ve bağırsakların düzgün çalışması bağışıklık sisteminin temel prensiplerinden biridir. Sindirimi kolaylaştırmak da lokmaları iyice çiğnemekle mümkündür.

Yediğimiz lokmaları çiğnemeden yutmak midenin rahatsızlanmasına, dolaylı olarak sağlığın bozulmasına etki edecektir. O zaman anlıyoruz ki bir işin başarılı şekilde yürümesi evrelerinin sabırla ve olması gerektiği gibi tamamlanmasına bağlıdır. Acele edip de işi usulüne uygun yapmadığımızda bu işin sonu hüsran demektir. Hüsrana uğramamak için işin başından sonuna kadar bütün aşamaları sabırla ve dikkatle yapmalıyız. Günlük hayatımızda meşgul olduğumuz, belli bir sonuç almak istediğimiz birçok iş var değil mi? Bu işlerden beklenen güzel sonucu almak onları aceleye getirmeden düzgün bir şekilde tamamlamakla yakından ilişkilidir. İşin içinde bir hazmetme olayı var. Buna kesinlikle dikkat etmeliyiz.

Sonuç olarak yaptığımız, çalıştığımız her işin belirli aşamaları vardır. Bir aşama bitmeden öbürüne geçmek işimizde mutlaka aksamalara yol açacaktır. Bir inşaatın önce temeli atılıyor. Bu temel sağlam olsun diye birkaç gün bekleniyor. Hiç beklemeden beton soğuyup kurumadan üstüne tuğlaları örmeye kalmak o inşaatın sağlam olmamasına neden olur. Anlayacağınız her aşama büyük bir sabır istiyor. Bu yüzden iş yaparken adım adım ilerlemek gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski