Fikirlerinize saygı duyulmadığında neler hissedersiniz?

Bu bölümü inceleyince fikirlerinize saygı duyulmadığında neler hissedersiniz, açıklayınız sorusuna yönelik olarak fikir alabilirsiniz.

Fikirlerimi ifade ettiğim bir ortamda bu düşüncelere saygı duymayanlar olursa çok kızarım. Katılırsınız katılmazsınız ama insanların herhangi bir konuda bazı fikirleri vardır. Fikirler de özgürce iade edilmelidir görüşünü savunurum. Ben yanlış bulduğumu fikirler olduğunda ona katılmasam bile saygımı gösteririm. Bu yüzden kendi düşüncelerimi söylediğim zaman buna saygı duyulmazsa bu durum çok can sıkıcı olur. İster istemez sinirlenirim. Tepkimi de çekinmeden ortaya koyarım.

Karşı taraf vereceğim tepkiyi üstüne alır almaz orasını bilemem ama en azından fikirlerimi açıkça söyleyebildiğim için içim rahat olur. Herkesin fikir aynı olacak diye bir şey yoktur. İnsanların dünya görüşü, sahip olduğu fikirler de kişilik özelliğine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Kimi bir şeye ak derken, bir başkası kara diyebiliyor. Bu da fikirlerimizde ayrılığın son derece normal olduğunu gösterir. Saygı duyma konusuna gelince herkesi seveceğiz diye bir kural yoktur ama her insanın fikirlerine saygı duymak zorundayız. Bu, insanca yaşamanın gereklerinden biridir.

Kısaca açıklayacak olursak kendi adıma konuşuyorum, fikirlerime saygı duyulmadığında herkes gibi canım sıkılır, yüzüm asılır. Bu kural bozukluğu yüz ifademe, konulmama ve beden dilime de haliyle yansır. Kızdığım bir anda kendimi mutluymuş gibi göstermeye de çabalamam. Eğer ben fikrimi anlattığımda bunu hoş karşılamayan, saygı duymayan insanlar olduğunu anlarsam, bu tepkilerinin yanlış olduğunu açıkça dile getiririm. Daha sonra orayı terk ederim. Kavga etme gibi bir niyetim de yoktur. Eğer aynı ortamda kalmam gerekiyorsa o zaman da susup işime bakarım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski