Yokuşta Akmayan Ter İnişte Gözyaşı Olur Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğinizde yokuşta akmayan ter inişte gözyaşı olur atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Küçükten büyüğe hepimizin olmasını istediğimiz durumlar var. Bunlar yokuşun tepesindeki hedeflerimiz olarak görülebilir. Hayatın kendisi de zaten bir yokuşa benzer. Bu yokuşu çıkmak da öyle kolay değildir. Burada anlatılmak istenen hayallerimize, hedeflediklerimize ulaşmak için çok çalışmamız gerektiğidir.

Ne kadar çok çabalarsak bu yokuştan aşağı mutlulukla ineriz. Oysa çalışmayı tek edip vaktimizi boşa harcarsak o zaman istediklerimize ulaşamayız. İstediği olmayan bir insan için de geçen günler pişmanlık demektir. Amacımızı elde edemedikten sonra ağlayıp sızlasak da nafiledir. Dolayısıyla eğri oturup doğru konulmak gerekirse mutlaka çok çalışmalıyız. Hiçbir anı boş geçirmeden hedefimiz için yorulmalıyız. Belki canımız yanacak, çok sıkılacağız, her şeyden usanacak duruma geleceğiz. Anlayacağınız bir tükenmişlik sendromu yaşayacağız ama bu emeğimizin karşılığını mutluluk içinde alacağız. İşte o zaman pişmanlık için değil de mutluluktan gözyaşı dökeriz.

Şunu unutmayalım ki hiç.bir şey kendi halinde ortaya gelmiyor. Onu elde etmek bizim ne kadar çalıştığımızla yakından ilgilidir Bunu bilip çalışmaya ara vermeden disiplinli bir şekilde çalışırsak bu yokuşun tepesine vardığımızda gülen biz oluruz. O zaman hayatın tadı bir başka olur. Hedefine ulaşan birinin ne kadar mutlu olacağını tahmin edersiniz. Yüzünde adeta güller açar. Alnının teriyle kazandığını hak ettiği için dünyalar onun olur.

Kısaca belirtmek gerekirse yokuşta çaba göstermediğimizde, ter dökmediğimizde aşağı inerken büyük üzüntüler içinde ağlamak zorunda kalırız. O zaman biraz sıkıntı çekip çalışıp, mücadele edip başarmak mı, yoksa tembelliği seçip sonunda keşke deyip üzülmek mi, karar sizin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski