Vatan Ne Türkiyedir Türklere Ne Türkistan Vatan Büyük Ve Müebbet Bir Ülkedir Turan Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde vatan ne Türkiye'dir, ne Türkistan, vatan büyük ve müebbet bir ülkedir, turan sözü ile ilgili kompozisyon için fikir alabilirsiniz.

Her insanın kalbinde vatanın ayrı bir yeri vardır. Vatan denildiğinden akan sular durur. Damarlarımızdaki kan büyük bir coşkuyla akar. Bu anlamda her Türk evladı için vatanın kutsallığı birdir. Vatan içinde yaşadığımız topraklar olarak bilinir. Mesela biz Türkiye'de yaşıyoruz. Vatanımız bize göre Türkiye'dir. Türkistan'da yaşayan için vatan orasıdır. Ama her Türk'ün gönlünde büyük bir vatan ülküsü vardır. Bu ülküye göre asıl vatanımız adı Turan olan bütün Türklerin birleştiği büyük bir ülkedir.

Vatanı sadece Türkiye'den ibaret gibi düşünemeyiz. Kimileri için Türkistandır bu vatanın adı ama asıl vatan turan ülküsüdür. O da dünyadaki bütün Türklerin bir araya gelmesiyle oluşan ve sonsuza kadar yaşayacak olan Turan devletidir. Türklerin farklı ülkeleri olsa da hep birlikte olduğumuzda Turan hayalimiz gerçekleşmiş olur. Hepimiz bir Türk evladı olarak içimizde vatana karşı büyük bir sevgi taşırız. Türkiye, topraklarını vatanımız olarak görürüz ama biraz daha geniş çaplı düşünmek gerekiyor. Bu milletin geldiği yer Orta Asya olduğuna göre o bölgede de akrabalarımız aynı soydan insanların yaşadığını göz önünde bulundurmalıyız. Şu an evet Türkiye'de yaşıyoruz. Türkiye bizim içim vatandır, canımızdan çok değerlidir. Ancak turan ülküsünü yaşatma gibi bir sorumluluğa sahip olmak gerekiyor. Türk milleti dünyanın her bölgesine yayılmış durumdadır. Aynı zamanda Orta Asya'da köklerimiz bulunmaktadır. Tüm Türk coğrafyasını içine alan Turan bölgesi asıl vatanımız olarak kabul edilir.

Sonuç olarak sınırları aşmak gerektiğini düşünüyorum. Turan ülküsü bildiğiniz gibi Orta Asya'daki Türkleri de kapsar. Sadece Türkiye'ye bakıp vatanımız dediğimizde bir eksiklik oluşacağını düşünüyorum. Bütün Türkler birleşip bir araya geldiği zaman Turan ülkümüz gerçek olur ve bu bizim varlığı sonsuza dek sürecek asıl vatanımız olarak görülmelidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski