Borç Yiğidin Kamçısıdır ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda borç yiğidin kamçısıdır atasözü ne anlama gelir ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

İnsan borcu olmadığında kafası rahat eder. Oysa borcunuz varsa bunun üzerinizde bir ağırlığı olur. Onu ödemeden geçirdiğiniz her gün sıkıntınız da büyür. Anlayacağınız borçlarımız altında ezildiğimiz ve kurtulmamız gereken bir yük gibidir.

Borcun iyisi vermek, derdin iyisi ölmek demiş atalarımız. Eğer birine borçlandıysak en kısa sürede borcumuzu ödemeliyiz. Bunun için de çalışmak zorundayız. Çalışıp bir şeyler kazanalım ki borcumuzu ödeyebilelim değil mi? Kamçı konusuna gelirsek bir şeyi yapmaya zorlama demektir. Yani bir iş için harekete geçirmek, ona baskı uygulamak onu kamçılamak anlamındadır.

Mesela biz binek hayvanı olarak at ve eşek kullanıyoruz. Onlara kamçıyla vurduğumuzda aslında onları gitmeye, daha hızlı koşmaya zorluyoruz. Borcumuz olduğu zaman biz insanlar çalışmak için içimizde bir baskı hissediyoruz. Çalışıp kazanayım, elime para geçsin de bir an önce borcumu ödeyeyim diyoruz.

Sonuç olarak hiç borcumuz yoksa pek de çalışma gereği duymayız ancak borç içinde yüzüyorsak çalışmak bizim için bir zorunluluk haline gelmiş demektir. Kimseden para dilenemeyeceğimize göre tek çare çalışmaktır. Kısacası borç insanları çalışmaya zorlayan itici bir güç demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski