Tebessüm ile İlgili Kompozisyon

Bu metni incelediğinizde tebessüm ile ilgili kompozisyon yazacak kadar iyi duruma geleceksiniz.

Tebessüm insana moral veren bir duygudur. Küçük bir tebessümle hem kendimizi daha iyi hissederiz hem de karşımızdaki kişiye kendini rahat ifade edebileceği bir hava yansıtırız. Tebessümün olmadığı bir yüz kireç gibiyse tebessümle bakan bir yüz güneşli bir hava gibidir. Anlayacağınız tebessüm kalbimizi yumuşatır, bize farklı bir enerji verir.

İletişim hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğuna göre insanlarla olan diyaloğumuzda tebessüm etmeliyiz ki daha güzel anlaşalım. Çünkü tebessüm iletişimi önemli ölçüde kolaylaştırır. Bu sayede muhatabımız olan bir insana veya çocuğa olumlu bir hava veririz. Adeta benden çekinmene gerek yok, benimle rahatça konuşabilirsin demek isteriz. Hem tebessüm sevap sayılan davranışlardan biridir. Dolayısıyla yüzümüzden küçük bir tebessümü eksik etmediğimizde herkesle daha iyi anlaşır, zorluk yaşamadan, sorunsuz bir şekilde iletişime geçebiliriz. Mesela biri size tebessümle baktığında onun yanına kolaylıkla yaklaşabilirsiniz. Fakat surat asan birinin yanına gitmeye bile çekinirsiniz.

Kısaca belirtmek istersek tebessüm her insanda olması beklenen güzel tutumların başında gelir. Aile bireylerimize, yakın çevremize, iş hayatındaki arkadaşlarımıza, küçüklere, yetim ve öksüzlere her zaman tebessümle bakabilmeliyiz. Hatta hayvanlara, bitkilere bile tebessüm edebilmeliyiz. Tebessüm bizi başkalarına sevimli gösterdiği gibi mutluluk hormonlarının salgılanmasında da etkili olmaktadır. Çok arayıp bulamadığımız mutluluğu bile küçük bir tebessümde bulabiliriz. O yüzden yüzünüzde hep tebessüm olması dileğiyle...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski