Suyun Önemi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı bitirdiğinizde suyun önemi ile ilgili kompozisyon yazısı oluşturmak için örnek alabilirsiniz.

Bu sene aylarca süren bir kuraklık yaşadık. İçme suyu kaynaklarımız bitme noktasına kadar geldi. Hatta bu alanda evlerimizde, iş yerlerimizde geçici süreliğine su kesintileri yaşandı. İşte o zaman anladık ki suyun aslında hayatımız için ne kadar önemli olduğunu gördük. Demek ki su olmazsa hayat durur. Yaşamaktan, temizlikten yıkanmaya kadar her şeyimizi kaybetme riski taşıyoruz. Bu yüzden suları gerekmediği hallerde akıtmak doğru değildir.

Su hiç olmasa temizliğimizi yapamayız, yemeklerimizi hazırlayamayız. Her şeyden daha önemlisi hayatta kalamayız. Bu durum bizim için geçerli olduğu gibi doğada yaşamını sürdüren hayvanlar ve bitkiler iç,in de böyledir. Bu nedenle su tüketimi konusunda son derece cimri davranmak artık bir zorunluluk haline geldi. Şimdi suyumuz var ve gönül rahatlığıyla kullanıyoruz. Henüz susuzluk çekmediğimiz için suyun ne kadar önemli bir şey olduğunun farkına varamıyoruz. Bence iş daha kötüye gitmeden var olan suyu idareli kullanmak hepimizin boynunun borcudur.

Kısaca söz etmek gerekirse suyun önemini anlamak için sayfalarca yazı yazmaya gerek yoktur. Su bittiğinde onun kıymetini daha iyi anlarız. Yani suyun önemini fark etmek susuzluğu yaşamakla anlaşılır. İnsan bir şeyin yokluğu çekmeden onun ne kadar önemli olduğunu anlayamıyor. Dolayısıyla iş işten geçmeden sularımıza sahip çıkmalı, suyu hiçbir şekilde boş yere akıtmamalıyız. Yalnızca gereken durumlarda su kullanmalıyız. Çünkü yağış konusu elimizde değildir. Bizi aşan şeylerdir. Eğer yağış düşmezse yer altı kaynaklarımız da giderek azalır ve tam anlamıyla susuz kalmış oluruz. Bu kötü tabloyu düşünmek bile insana acı vermektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski