Küçük Şeylere Gereğinden Çok Önem Verenler Elinden Büyük İş Gelmeyenlerdir Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde küçük şeylere gereğinden çok önem verenler elinden büyük iş gelmeyenlerdir sözü ile ilgili kompozisyon yazısı oluşturmak için fikir alabilirsiniz.

İnsanların elinden iş gelmesi onların becerikli olduğunu gösterir. Elinden iş gelen kişi ise her yerde işleri yoluna koymasını bilir. Hiçbir işten anlamayan insanlar ise daha çok küçük şeylerle meşgul olmayı sever. Asıl önemli olan becerikli olmak ve girdiği her işi başarıyla yapabilmektir. Doğada yalnız kalsanız hayatta kalam mücadelesi verirsiniz. Belgesellerde izliyoruz, adam hayatta kalma adına becerisini konuşturuyor. Burada elinden iş gelme durumu söz konusudur. Hiçbir şeyden anlamayan biri ise evde tek kaldığında bile karnını doyuramaz.

İnsan az ya da çok her işten anlamalıdır. Çünkü yeri geliyor hiç bilmediğimiz işlerle baş başa kalıyoruz. O zaman bize yardım edecek kimse de olmazsa işimiz çok zor olur. Bu yüzden her şeyden biraz anlamak lazımdır. Hayatta küçük şeylerden çok daha önemli işer var. Bırakalım küçük şeyleri her zaman önemli ve büyük olan şeylere yönelelim. İnsanları saygın ve değerli yapan el becerisidir. Usta adamın hali başak olur derler ya, işte durum bundan ibarettir. Yeri geldiğinde ütüden, yemek yapmaktan, iğne iplikten de anlayabilmeliyiz. Erkek kadın ne olursak olalım, birçok şeyi öğrenmeli, becerimizi geliştirmeliyiz. Böylece kendi ayakları üstünde duran, nereye gitse işini halleden bir birey oluruz. Bir insan için bundan daha önemlisi yoktur.

Sonuç olarak küçük şeyleri bir yana bırakıp önemli işlerle uğraşmalıyız. Küçük şeylere önem vermek boş insanların yapabileceği bir iştir. Biz ise büyük düşünüp büyük işler peşinde koşmalıyız. Çağımızda her yeni gün yepyeni değişimler yaşanıyor. Bu değişimlere ayak uydurmalı, teknolojiyse teknolojiden, tarımsa tarımdan, spor veya sanat dalıysa onlardan bazı şeyler öğrenebilmeliyiz. Kendimizi geliştirmek için çaba göstermeliyiz. Elinden iş gelen biri olduğumuzda her işimizi tek başımıza yaparız demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski