Uzay Yolunda Nefes Kesici Bir Macera Yaşamak İstiyoruz ile İlgili Hikaye

Yanıt verdiğimiz soru: 1. Etkinlik’teki bulmacada ulaştığınız cümleden (Uzay yolunda nefes kesici bir macera yaşamak istiyoruz) hareketle bir hikâye tasarlayarak hikayenizin unsurlarını aşağıya yazınız.

Sinan ile ben dünden beri çıkacağımız uzay yolculuğu hakkında konuşuyoruz. İkimiz de çok heyecanlıyız. Günlerdir gözümüze uyku girmiyor desek yeridir. Ancak Sibel hala korkusunu yenebilmiş değil. Ya kötü bir şey olursa diye hep bir endişe yaşıyor. Onu sakinleştirmeye çalışıyoruz ama pek oralı olmadı. Hem uzaya bizimle birlikte gitmek istiyor hem de çok korkuyor. Artık beklenen gün geldi, önümüzde bir gün kaldı. Onu bu yolculuğa çıkmaya ikna ettik sayılır.

Biz Uzay Araştırmaları Enstitüsüne bağlı bir ekibiz. Amacımı Mars'sa gidip orada tarım yapıldığını keşfetmektir. Bunun için birkaç kişilik ekibimizle yola çıktık. Mars'a uzun bir süre sonra inebildik. Konteynerde yaşıyoruz. Hepimizde oksijenli elbiseler var. Burası ilginç bir yer. Toprakları açık sarı ve açık kahverengi görünümündedir. Yer çekimi var ama özle kıyafetimiz olmasa nefes alamayız. Şimdilik ekipmanlarımız her türlü donanıma sahiptir. Burada patates yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Yanımıza su aldık. Belli bir bölgeyi streç filmle çevirdik. Adeta sera haline getirdik. Patates tohumlarımızı ektik. Sulama işlemini de yaptık. Birkaç hafta içinde tohumların filizlenmesini bekliyoruz. En çok inan uğraştı ama yorulduğumuza değdi. Buradan Sinan'a çok teşekkür ediyorum. İyi ki onun gibi çalışkan bir arkadaşa sahibim. Sinan ayrıca hayat dolu biri olduğundan bize sevincimize sevinç katıyor. Sibel de artık sakinleşti. Gelirken çok heyecanlı ve ürkekti ama o da buranın atmosferine akıştı.

Birkaç hafa geçti. Şimdi gözlerimizi kapatıp seramıza girdik. Bir, iki, üç deyince hepimiz gözlerimizi açacağız. Acaba patateslerimiz filizlenmiş mi diye bakacağız. Saymaya ben başladım, üç deyince gözlerimizi açtık. Bir de ne görelim. Her şey istediğimiz gibi olmuş. Patatesler yeşermiş. Hepimiz de ne kadar mutlu olduk anlatamam. Bu anı fotoğraflayıp enstitüye göstereceğiz. Demek ki isteyince olmaz denilen şeyler oluyormuş.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski