Arkadaşlarımıza nasıl davranmalıyız? Kısaca açıklayınız.

Bu bölümde cevabını verdiğimiz soru: Arkadaşlarımıza nasıl davranmalıyız? Kısaca açıklayınız.

Arkadaşlarımıza karşı her zaman iyi kalpli olmalıyız. Onları kıracak, üzecek davranışlardan kaçınmalıyız. Bizi kızdıracak bir şeyin onları da sinirlendirebileceğini düşünerek davranmalıyız. Onları başkalarının yanında küçük düşürmekten sakınmalıyız. Arkadaşlarımıza güler yüzlü bir şekilde davranmalıyız. Yanlarına gittiğimizde selam vermeli hal hatır sormalıyız.

Arkadaşlarımıza anlayışlı olmalıyız. Onların bir sıkıntısı olduğunu fark ettiğimizde yanlarında olduğumuzu belli etmeliyiz. İnsan üzgün olunca derdini içine atar. Biz de arkadaşlarımız üzgün olursa onların karşısında geçip iyi bir dinleyici olarak onları dinlemeli ve anlamaya çalışmalıyız. Böyle davranmak onları bir nebze olsun rahatlatır.

Arkadaşlarımızın bir eksiğini görürsek bunu kapatmalıyız. Bir kalabalık ortamda arkadaşlarımızı asla rencide etmemeliyiz. Arkadaşımız bizim canımızdan bir parçadır. Sanki onlarla aynı evin adamı gibiyiz. Bu yüzden onları kardeş bilip hayatı beraber paylaşmalıyız. Arkadaşlarımızla alay etmemeliyiz. Onlarla konuşurken ölçüyü aşmamalı, hoşlarına gitmeyen şakalar yapmamalıyız. Onlara verdiğimiz sözü tutmalıyız. Hiçbir zaman onları yarı yolda bırakmamalıyız.

Kısaca söylemek gerekirse arkadaşlarımıza iyi, onları yüceltecek biçimde, saygı sınırını aşmadan, onları rahatsız etmeden, iyi bir arkadaş gibi davranmalıyız. Onlara değer verdiğimizi davranışlarımızla hissettirmeliyiz. Karşımızda konuştukları sırada sözlerini kesmemeliyiz. Onlar için önemli olan şeylere saygımızı göstermeliyiz. Onları küçümsememeli, hatalarını yüzlerine vurmamalıyız. Dolayısıyla aradaki sınırı koruyarak laubaliliğe yer vermemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski