Azim ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince azim ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Azim o kadar üçlü bir duygudur ki onun önünde kimse duramaz. İnsan bir şeyi azmettiğinde o yolda kararlılık gösterir. Bir amacı varsa, azimli bir şekilde çalışınca bütün engelleri bir bir aşar. Bu kapsamda azim insanlar için itici bir güç demektir.

Azmin bir diğer anlamı başarma isteğidir. İnsanın içinde bu istek olduğu zaman hangi sıkıntılar çıkarsa çıksın hepsini aşmak için kendinde büyük bir kuvvet bulur. Çünkü azimli kişi başarıya inanmıştır. Bu yolda onu hiçbir şey geri döndüremez. İstediğini alana kadar çalışacak, çabasında bir eksilme olmayacaktır. Taşı delen suyun sürekliliğidir ifadesinde belirtildiği gibi azimle bir yola çıkan kişi amacına ulaşana kadar bu çalışmasını sürdürecektir. Bu azmi sayesinde taşı sıksa su çıkaracaktır.

Biz öğrenciler de azimli olduğumuzda her dersten yüksek notlar alabilir, girdiğimiz sınavlarda üstün başarı gösterebiliriz. Daha ileriye dönük baktığımızda iş hayatı için de bu azmin zaferini elde edecektir. Hangi mesleği yapmak istiyorsa o anlamda eğitimini tamalar ve bütün aşamaları başarıyla geçer. İşte azim hayatımıza olumlu manada bu kadar katkı sağlayan güçlü bir duygudur. Dolayısıyla kafamıza neyi koyduysak, neleri gerçekleştirmek istiyorsak azimle çalışmalıyız. İşte o zaman her şeyin seyri hakkımızda olumlu yönde değişecektir. En sonunda istediğimizi alabileceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski