Bu yazıyı inceleyerek bir toplumun gelişmesinde yaşlıların önemi ile ilgili münazara için fikir sahibi olacaksınız.
Bir toplumun gelişmesinde yaşlılar her zaman için daha önemlidir. Yaşlılar bir milletin toplumsal hafızası gibidir. Gençliğinden bugüne dek bir çok şey görmüş geçirmiş olmaları sebebiyle her konuda deneyim sahibidirler. Yaşlılarımız yeni kuşaklara yol gösterici olurlar. Onların neyi yapması ve yapmaması gerektiğini öğütlerler.
Yaşlılar olmazsa gençler çok daha fazla hata yaparlar. Mesela bir olumsuzluk anında gençler acemiliğin etkisiyle ne yapacaklarını bilemez ve fevri davranabilirler. Oysa yaşlılar daha sakin yapıdadır. Sahip oldukları hayat tecrübesi yaşlıların daha doğru davranmasını, olaylara daha akıl penceresinden bakmalarını sağlar.
Yaşlılar toplumun sağlam duvarları gibidir. Onların varlığı birçok tecrübeyi, hayat bilgisini içinde taşır. Biz yaşlılarımızın bu zamana kadar öğrendiklerinden faydalanarak toplumumuzu daha ileriye taşıyabiliriz. Onlar neyin nasıl yapılacağını çok iyi bilen bilge kişiler olarak bizlere her zaman yol gösterir ve rehberlik ederler. Onları dinlersek daha sağlam adımlar atar ve daha iyi işler yaparız. Zorlukların üstesinden gelebilir, engelleri sabırla aşabilir, hatadan uzak bir hayat yaşarız.
Kısacası toplumun gelişmesi için yaşlılara ihtiyacımız olduğu çok önemli bir gerçektir. Onların sözlerine kulak verip, öğütlerini dinleyip doğru olan işler yaparak bu ülkeyi her anlamda geliştirebiliriz. Artık yaşlanmışlar, onlardan bir fayda gelmez diye düşünmemeliyiz. Onlar nerede, nasıl davranacağımızı bizden daha ii bilen toplumun gelişmesine büyük katkısı olacak aklı başında kişilerdir.
Tags:
Münazara