Bir Kilim Dokusanız Kilime Hangi Duyguları Yansıtırdınız Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda bir kilim dokusanız kilime hangi duyguları yansıtırdınız ile ilgili kompozisyon yazabilecek şekilde fikir alacaksınız.

Ben bir kilim dokusam, bu kilime genellikle olumlu ve umut verici duyguları yansıtırdım. Hayata iyi ve kötü şeyler var. Olumsuz durumlar yaşadığımızda çok üzülüyoruz, belki tutunacak bir dalımız bile kalmıyor ama her şeye rağmen hayat devam ediyor. Birkaç gün üzülsek de sonradan ayakta durmamız gerekiyor.

İhtiyaçlarımız, yaşamımızı sürdürme alışkanlıklarımız bütün acılara rağmen devam ettiği için hayata tutunmamız gerekiyor. İşte ben bu yüzden bir kilim dokumuş olsaydım içine hep güzel duyguları nakış nakış işlerdim. O kilime bakan yaşama sevincini bizzat hissederdi. Kilimime umut duygusunu dokurdum çünkü bütün sıkıntılara rağmen hayata umutla bakmak gerektiğini yansıtmak isterdim. Sevgi duygusunu dokurdum çünkü her şeyin ve bütün güzel duyguların temelinde sevginin yattığına inanıyorum. Bu kilimi görenlerin de bu güzel duygulardan nasiplenmesini isterdim.

Bir kilim dokusaydım; kilime cesaret, merak ve heyecan duygularını da yansıtırdım. Bunlardan cesaret duygusu, bir şeyleri başarmak için cesaretli olmak gerektiğini ifade ederdi. Merak duygusu her yaşta öğrenmeye hevesli olmak gerektiğini anlatmak içindir. Heyecan duygusu da içimizdeki heyecanı hiç kaybetmemek gerektiğini vurgulamak içindir.

Sonuç olarak dokumacılıktan anlayan biri olsam ve bir kilim dokusam insanlara olumlu duygular aktarmayı amaç edinirdim. Böylece her nakışa bakan insan kendi adına çok önemli dersler çıkarırdı diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski