Akıllı telefonların insan yaşamı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Araştırınız.

Bu bölümde kısaca cevapladığımız soru: Akıllı telefonların insan yaşamı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Araştırınız.

Akıllı telefonlar haberleşmeyi anlık olarak sağlaması bakımında insan yaşamında olumlu etkiye sahiptir. Öyle ki sevdiklerimizle görüntülü ve sesli olarak anında görüşme imkanına akıllı telefonlarla sahibiz. Bu telefonlar hayatımıza girdiğinden beri can kurtaran görevi görmektedir. Bir afet, kaza, olumsuzluk anında en yakınlarımızdan tutun da yetkili kurumlara haber verme konusunda bizim için çok yardımcıdır.

Bir yerde sadece telefon çekmesi yeterlidir. Telefon çekiyorsa dünyanın neresinde olursanız olun sevdiklerinize bit tıkla ulaşabilirsiniz. Özlemlerinizi hemen giderirsiniz. Kaya uğradığınızda akıllı telefonunuzla bulunduğunuz konumu anında gönderebilirsiniz. Bir yere hemen ulaşmak bu telefonla mümkündür. Akıllı telefonların insan hayatındaki olumsuz etkilerinin başında ise bağımlılık yapması, dikkatsizliğe yol açması, kontrolümüz kaybetme gibi etkiler sıralanabilir. Mesela akıllı telefonun ekranına bakarken dalıp gidiyoruz. Bazen önümüzü bile göremiyoruz. Yanımızda konuşulanları duymuyoruz Bir trafikte isek kazaya neden olabilir. Bunlar olumsuz anlamda hayatımızdaki etkileridir.

Sonuç olarak akıllı telefonlar günümüz dünyasında hayatımızda her yerde gereklidir. Olumlu veya olumsuz etkileri elbette vardır. Ancak olumlu etkileri daha fazla görülmektedir. Haberleşmeden, bilgiye ulaşmadan, uzaktaki yakınlarımızla görüşmeden, oyun oynamadan tutun da kurumsal işlerimizi de bu telefonla yorulmadan, uğraşmadan bir tıkla halledebiliyoruz. Bunları düşününce akıllı telefonların insan yaşamı için ne kadar gerekli bir şey olduğunu söyleyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski