Ekonomi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince ekonomi ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir edinmiş olacaksınız.

Ekonomi, hem bireysel hayatımız için hem de ailenin geçimi, ticaretin sürdürülebilirliği ve ülkenin kalkınması için çok önemli bir konudur. Ekonomik şartlar iyi olursa her şey yolunda gider. Fakat bir de kötü durumdaysa o zaman bütün işler sarpa sarar. Bu yüzden hayatımızda ekonominin büyük bir önemi vardır. İyi bir gelirimiz olursa o zaman çok fazla sıkıntı yaşamaz, ekonomik sorunlar çekmeyiz.

Aslında hayatımızın bel kemiği ekonomi üzerinedir. Bütün çalışmalarımız, okuma hayalimiz, iş bulma isteğimizin temelinde daha iyi ekonomik koşullarda yaşamak vardır. Ekonomik durumun iyi olması kimseye muhtaç olmamayı destekler. Para var, huzur var derler ya, işte bu söz ekonominin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bir ülke gelişmiş bir ekonomiye sahipse üretimi artar. Bilimsel çalışmalara yönelir. Tarımda, ticarette, turizmde, sanatta, sporda gelişmeler gösterir. Halkı refah içinde yaşar. Fabrikalar açar, sanayide atılım yapar. Ancak az gelişmiş bir ekonomiyle yönetiliyorsa o zaman çoğu şeyi dışarıdan ithal etmek zorundadır. Bu da borca girmeye neden olur. Halkın da ekonomik düzeyi düşük olunca çoğu vatandaş kıt kanaat geçinir.

Sonuç itibariyle her şeyden önce ekonomiyi sağlam yapılandırmak gerekiyor. Daha rahat ve konforlu bir hayat için ekonominin iyi oması çok önemlidir. Paranız varsa, maddi durumumuz iyiyse her şey elinizin altındadır. Fakat mali açıdan kötü durumdaysanız, o zaman hayatta her istediğinizi yapamazsınız. Bu, hem insan için hem de ülke için geçerlidir. Dolayısıyla önceliğin ekonomiye verilmesi, ekonomik şartların iyileştirilmesi lazımdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski