Kalabalık Cumartesi Arkadaş Uçmak Kaykay Park Güneş Havuz ile İlgili Hikaye

3. Sınıf Türkçe çalışma fasikülü hikaye etkinliği: Aşağıdaki sözcükleri kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenize uygun bir başlık koymayı unutmayınız. Verilen sözcükler: kalabalık, cumartesi, arkadaş, uçmak, kaykay, park, güneş, havuz.

Bugün günlerden cumartesiydi. Önceki haftadan belirlediğimiz üzere bugün ailemle pikniğe gitme kararı almıştık. Şehrin dışında bir mesire alanı vardı. Burası hafta sonları kalabalık olurdu. Hele bir de hava bugünkü gibi güneşliyse çok daha insan buraya pikniğe gelirdi. Biz de hazırlıklarımızı yapmıştık. Erkenden yola çıktık, Çünkü yer bulmak oldukça zordu. Piknik alanına vardığımızda birçok araba park halindeydi. Anlaşılan bizden önce gelenler de vardı.

Hemen arabadan babamla inip derenin aktığı kısma doğu gezindik ve orada boş bir çardak bulduk. Yanımıza aldığımız birkaç eşyayı oraya bırakıp annemin yanına döndük. Her birimiz arabadan malzemeleri alıp oturacağımız çardağa geldik. Ben hemen semaver yaktım. Daha kahvaltı bile yapmamıştık. Annem sofrayı hazırladı. Babam da bana yardım etti. Semaverde şöyle tavşan kanı gibi kıpkırmızı çayımızı demledik. Çok geçmeden kahvaltımızı yaptık. Yemek faslı bitince ayaklarımı çıkarıp dere kenarında oturup paraşütle atlayanları izledim. Gittiğimiz bölgenin yukarısı sarp kayalıktı. Orada paraşütle uçanlar oluyordu. Bugün de hava açık ve güneşli olunca her şey elverişliydi. İnsanlar bu havayı fırsat bilip paraşütle uçmak için gelmişlerdi. Ben de onlar gibi uçmak isterdim ama daha yaşım küçüktü. Neyse benim için eğlence kaynağı olarak şimdilik bir kaykayım vardı. Ben de evimizin önünde bazen canım sıkıldıkça onunla gezerim.

Şuan çok mutluydum ama bir de arkadaşım olsa daha iyi olurdu. Kendimi bu kalabalık insan yığını içinde yalnız hissediyordum. Annem, babam yanımdaydı ama arkadaşın olması ayrı bir güzellik olurdu. Ben otururken babam, yanıma geldi, beni alıp parka götürdü. Piknik alanındaki bu park çok güzel ve kalabalıktı. Orada kendime arkadaş edindim. Onlarla yarım saat kadar eğlendikten sonra babam çağırdı. Tekrar yerleştiğimiz çardağa döndüğümüzde annem mis gibi bir sofra kurmuştu. Güzelce karnımızı doyurup eve döndük.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski