Sevgi ve saygı insan ilişkilerinde neden önemlidir? Kısaca açıklayınız.

Bu bölümde cevapladığımız soru: Sevgi ve saygı insan ilişkilerinde neden önemlidir? Kısaca açıklayınız.

Sevgi ve saygı insan ilişkilerini her zaman daha güzel noktaya taşır. Sosyal varlık olmamız nedeniyle insanlarla her an diyalog halindeyiz. Bu durumda aramızda bir sevgi olması gerekiyor. Aynı zamanda birbirimize karşı saygılı olduğumuzda kimseyi incitmeyiz. İnsanların ilişkilerinde birbirine değer vermesini sağlayan en önemli tutum saygıdır.

Sevgi olmasa karşımızdaki insana iyi davranmayız. Ona gereken değeri göstermeyiz. Kimseye yüzümüz gülmez. Böyle soğuk bir yapımız olur. Kolay iletişim kurulan biri olamayız. Halbuki sevgi olursa içimizde herkesle daha iyi tanışır, kaynaşır, konuşabiliriz. Bu yüzden insanlarla ilişkilerimizin güzel olması için içimizde insan sevgisi olmalıdır.

Saygı insan ilişkilerinin laçkalaşmamasını sağlar. Yani saygı duyduğunuz kişiye ölçüsüz davranmazsınız. Arada bir mesafe vardır. Bu yüzden haddi aşacak tutum ve davranışlardan uzak durursunuz. Karşınızdaki insana kabalık etmekten çekinirsiniz. Dolayısıyla saygı insan ilişkilerini düzenleyen bir özelliğe sahiptir.

Sonuç olarak sevgi ve saygı sayesinde daha iyi ilişkiler kurarız. İnsanlarla kolay anlaşabilir, anlaşmazlığa fırsat vermeyiz. İlişkilerimizde laubaliliği önleyen saygıdır. Çünkü saygıdan dolayı daha mesafeli davranırız. Davranışlarımızda aşırılığa kaçmayız. Kısacası sevgi ve saygı insan ilişkilerinin çok daha iyi olmasını sağlayan iki önemli değerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski