Müzik ve İnsan ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde müzik ve insan ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Müzik insanlar için bir sığınak limanıdır. Çünkü hayatın verdiği çekilmezlikten kaçmak için dinlendirici bir limana ihtiyacınız olur. O zaman müziğin büyülü ve dinlendirici dünyasına kendini bırakırsınız. Sevdiğiniz müzikleri dinledikçe insan olarak üzerinizdeki sıkıntıyı atar, bir rahatlama yaşarsınız.

Müzik ilgi alanına hitap eder. Herkes kendi ilgi alanına hitap eden müzikleri dinler. Kimi insanlar türkü dinler, kimileri gitar, kanun gibi, enstrümanlarla çalına  müziklerden hoşlanır. Bazıları da pop müzik, klasik müzik duygusal müzik dinleyerek rahatlar. Bunlar her insanın farklı özelliğe sahip olmasına göre değişir. Hangi tür müzik olursa olsun dinleyen haz verir. İş hayatının yorgunluğunu, can sıkıntısını müzikle üzerimizden atarız. Müzik seslerin ritm ve ahenkle buluşmasıdır. Bu buluşma insanlar büyük keyif verir. İnsan müzik dinlerken uzaklara dalar, aklına takılan, içini kemiren sıkıntılardan bir anlık da olsa kurtulur. Dolayısıyla müzik insan için bir kaçış noktasıdır diyebiliriz.

Kısacası müziğin insan hayatında önemli bir yeri vardır. Yani müzik dinlemek de bir ihtiyaçtır. Yaşamak sadece karnımızı doyurmak demek değildir. Müzik dinledikçe hayatın tadına varırız. Stresli anların ilacı müziktir. İnsanlardan kaçmak istediğiniz üzgün bir anınızda kulaklığınızı takar, sevdiğiniz müziklerle baş başa kalarak kafanızı dinlersiniz. İşte bütün bunlar müziğin insan için olmazsa olmaz bir önemi olduğunu göstermektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski