Sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz? Açıklayınız.

Bu bölümde cevabını verdiğimiz soru: Sağlıklı olmak için neler yapıyorsunuz? Açıklayınız.

Sağlıklı olmak için beslenmeme çok dikkat ediyorum. Hazır gıdalardan uzak duruyorum. genellikle organik besinler tüketiyorum. Akşam yemeğinde sıcak çorbamı içiyorum, sulu yemeklerle besleniyorum. Beslenmeden söz etmişken aşırı yemekten kaçınıyorum. Dengeli ve düzenli beslenme konusuna önem veriyorum. Bununla birlikte her gün kısa da olsa düzenli yürüyüş yapıyorum. Yürüyüşün sağlığa iyi geldiğini bildiğimden yürüyüşe ayrı bir önem veriyorum.

Sağlıklı olmak için her şeyi kafaya takmamayı da öğrendim. üzülüp canımı sıktığı şeyleri ruh sağlığımı olumsuz etkiliyor. Bu yüzden ben sağlıklı olmak için her şeyi kafama takmamam gerektiğini de öğrendim. Sağlık demişken sadece beden sağlığı değil ruh sağlığını da korumak önemlidir. Bunun için bu hayatın fazla üzülmeye değer olmadığını bilmeliyiz. Her şeye üzülünce insan hastalanıyor. Dolayısıyla hiçbir şeye gereğinden fazla üzülmemeliyiz ki ruh sağlığımız iyi durumda olsun.

Sağlıklı olmak için spora, kahvaltıya önem veriyorum. Spor yaparak bedenimi daha zinde tutmaya çalışıyorum. Spor hem zihnimi dinlendiriyor hem de üzerimdeki stresi atmamı sağlıyor. Sağlık için sadece beslenme değil birçok şeyin etkisi var. Spor, düzenli uyku, temiz havada yürümek gibi birbirinden farklı aktiviteleri göz önünde bulunduruyorum. Kısaca anlatmak gerekirse sağlıklı olmak için yeme içme alışkanlıklarından tutun da spor yapmaya, yürüyüşe ve üzüntüden uzak kalmaya kadar pek çok şeye dikkat ediyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski