Bir Ulus Sanattan ve Sanatçıdan Yoksunsa Tam Bir Hayata Sahip Olamaz Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyerek bir ulus sanattan ve sanatçıdan yoksunsa tam bir hayata sahip olamaz ile ilgili kompozisyon konusunda fikir edinebilirsiniz.

Bir ulusu insan vücudu gibi düşünürsek bu vücudu oluşturan eller, ayaklar, baş ve gövde vardır. Bunlardan en önemlisi omurgadır. Omurga olmazsa vücut tam sayılmaz ve ayakta duramaz. Sanat da bir milleti ayakta tutan, milletin tam olmasını sağlayan en önemli olgudur.

Sanata ve sanatçıya her zaman değer vermemiz gerekiyor. Onları başımızın tacı bilip gönüllerini hoş tutmalıyız. Sanatsal faaliyetleri desteklemeliyiz. Sanatçıların arkasında durursak sanat adına çok daha güzel işlere imza atarlar ve üretken olurlar. Bu da ulusun varlığını sanat yoluyla ortaya koymasını sağlar.

Ulusların dünya çapında kendilerini gösterdiği bazı faaliyetler vardır. Sanat da bunlardan biridir. Zaten sanat evrensel bir alandır. Bütün insanlığa hitap eder. Bu yüzden yapılan sanatsal faaliyetler dünyanın neresinde olursa olsun herkesin ilgisini çeker. Uluslararası alanda milletin varlığını ortaya koyan sanatın ve bu işi yürüten sanatçıların önemsenmesi gerekiyor.

Sonuç olarak bir toplumda sanat adına bir şey yapılmıyorsa, sanatçılara önem verilmiyorsa bu, o millet için büyük bir eksiklik demektir. Ulusun tam bir hayata sahip olması sanatların icra edilmesi ve sanatçıların sanat eseri üretmesiyle mümkündür. Dolayısıyla sanatçıların hak ettiği yere gelmesi için devlet ve halk tarafından rağbet görmesi, desteklenmesi lazımdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski