Bir Vuruşla Ağaç Devrilmez Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı incelediğinizde bir vuruşla ağaç devrilmez atasözünün içinde geçtiği paragraf ile ilgili kompozisyon yazabileceksiniz.

Bir işten istediğimiz başarılı sonucu almak için tek bir hamle yetmez. İşin içinde bir süreklilik olmalıdır. Yani bir kez girişimde bulunduk diye o işten olumlu sonuç almak beklenemez. Biraz ısrarcı olmak gerekiyor. Mesela bir kere denedik olmadı, iki, kere, üç kere bu hamlemizi tekrarlamalıyız. Bir kapıyı kırk kere çalmak gerekiyorsa kırk girişimde bulunmalıyız.

İnsanoğlu genelde tez canlıdır. Bir işe başlar ve hemen sonuç almak ister. Ancak ha deyince olmuyor bazı şeyler. Onlardan sonuç almak girişimlerimizdeki süreklilikle ve onu ne kadar çok istediğimizle yakından ilgilidir. Bu anlamda sonuç alana kadar çabamızı sürdürmekte fayda var. Ben bir adım attım olmuyor diye vazgeçmek bize hiçbir şey kazandırmaz. O yüzden çabamızda diretmek çok daha mantıklıdır. En basitinden ağaç bir vuruşla devrilmez. Onu devirmek için belki onlarca kez balta vurmak gerekiyor. Hayatta kazanmak istediğimiz başarılar da onu hak etmek için gayretimizin sürekli olmasını gerektiriyor.

Kısacası içimizde sebat anlayışı olmalıdır. Başka bir deyişle bir işi sonuna kadar sürdürme azmi olmalıdır. Bir kez denedim olmadı deyip vazgeçmemeliyiz. Böyle yaparsak hiçbir işten olumlu sonuç alamayız. Kararlılığımızı sürecek ki iş istediğimiz gibi gitsin. Çaba göstermenin, ısrarla çalışmanın önemi işte burada kendini belli ediyor. Dolayısıyla bir işin olumlu sonuç vermesi bizim onu hak edecek neler yaptığımıza bağlıdır. Onu başarmakta diretirsek, farklı yol ve yöntemler deneyerek ısrarcı olursak o zaman beklediğimiz başarılı sonucu elde ederiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski