Denizlerin Kirlenmesi Canlıları Nasıl Etkiler Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde denizlerin kirlenmesi canlıları nasıl etkiler, sınıfça konuşunuz sorusuna yönelik olarak kompozisyon yazabileceksiniz.

Biz çok dikkat etmesek de denizlerde su altında yaşayan onlarca canlı var. Denize attığımız veya nehirleri yoluyla gönderdiğimiz atıklar denizlerde çok tehlikeli anlamda kirlilik oluşturacaktır. Denizlerin kirlenmesi su altındaki canlıların yaşamının son bulması demektir. Hayatta kalsalar bile birçok deniz canlısı bu kirlenmeden dolayı hastalık geçirecektir.

Mesela insanlar deniz ürünlerinden balıklarla da besleniyor. Denizlerin kirlenmesiyle balıklar zehirli bir besin haline gelecektir. Biz balık tükettiğimizde belki de bundan kaynaklı sağlık sorunları yaşayacağız. Görüldüğü gibi denizlerin kirlenmesi dolaylı olarak insan sağlığını da tehlikeye atan bir durumdur. Deniz sadece suda yaşayan canlılara değil insanlara da faydalıdır. Deniz ürünleri tüketerek vücudumuz için gerekli besinleri alıyoruz. Bir de deniz tuzu var ki o da bizlere çok faydalıdır. Bunları düşündüğümüzde denizler kirlenirse ister istemez bütün canlılar bundan kötü anlamda etkilenecektir.

Sonuç olarak denizlerin canlıların yaşamında büyük katkısı var. Omega 3 kaynağı balıkların temiz ve yenilebilir olması sağlığımız için çok önemlidir. Hem suda yaşayan canlılar, hem besin kaynağı olarak balık tüketen biz insanlar denizler kirlendikçe bundan olumsuz etkileniriz. O yüzden denizlerimizi temiz tutmak zorundayız. Denizlerin de doğal çevrenin çok önemli bir parçası olduğunu unutmadan nasıl çevreyi kirletmemeye özen gösteriyorsak aynı şeyi denizler için de yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski