Yağmur ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince yağmur ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edineceksiniz.

Yağmur, toprağa bereket, yeryüzüne can insanlar tarifsiz duygular yaşatan çok önemli bir doğa olayıdır. Bu yağış türü sayesinde toprak yeniden doğar. Varlığını suyla ortaya koyan her şey yağmurla yeniden hayata tutunur. Su kaynakları için de çok gereklidir yağmur. Aynı zamanda buğday tarlalarının en temel ihtiyaçlarından biridir.

Yağmur bazı zamanlarda şiddetli bir şekilde yağabiliyor ve afet boyundan can kaybına yol açabiliyor. Yolların çökmesine, şehirde sokakların bile sel altında kalmasına neden olabiliyor. Bütün bu riskli durumlara karşı önlemleri almak gerekiyor. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak aşırı yağmur beklendiği zamanlarda tedbirlerimizi alarak hasarı en aza indirmek mümkündür. Yağmurun insanın hüzün yanını açığa çıkarttığı da bilinmektedir. Bu nedenle şair ruhlu insanlar şiirlerinde yağmura da yer verirler. Çünkü yağmur içimizde yoğun duygular hissetmemizi sağlar. Ama en önemlisi kuraklık gibi bir tehdidin karşısında çok büyük önem taşımasıdır.

Sonuç olarak yağmura da ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Yağmur yağmazsa nasıl yeşerir bitkiler, nasıl ağaçlar dereler? Doğanın yeşil kalması, yer altı sularımızın sürekli akması, derelerin çağlaması ve canlıların temel ihtiyacı olan suya kavuşmasında yağmur önemli bir etkiye sahiptir. Yağmur yağdıkça yaşamımız su yönünden iyi durumda olacaktır. Topraklar suyunu alacak, ağaçlar daha yeşil kalacak, doğa canlılığını koruyacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski