Siz Bir Ağaç Olsaydınız Size Nasıl Davranılmasını İsterdiniz Konuşma

Bu bölümü inceleyince fikir alarak cevaplayacağınız soru: Siz bir ağaç olsaydınız size nasıl davranılmasını isterdiniz? Konuşmalarınızda yeni öğrendiğiniz kelimeleri anlamlarına uygun kullanmaya özen gösteriniz.

Kendimi bir ağaç olarak düşündüğümde insanların bana ağaçların kıymetini bilerek davranmasını isterdim. Ağaçların ne kadar gerekli ve yararlı oluşunun farkında olarak bana değer vermelerini isterdim. Daha gür olmak için ihtiyacım olan suyu vermelerini isterdim.

Beni kesmemelerini, yangınlara karşı korumalarını, gövdemde bir kesiğe yol açmamalarını isterdim. Bazı insanlar ağaçların dallarını kırıyor. Elindeki çakıyla kazıyarak, yontarak ağaca bir şeyler yazabiliyor. Bana böyle davranılması hoşuma gitmezdi. Hatta canımı bile acıtırdı. O yüzden bana her zaman bir ağaç olarak iyi ve korumacı bir tutumla davranılmasını isterdim.

Benim için en büyük tehlike; kuraklık susuzluk ve ağaçların bilinçsizce kesilmesidir. Bana iyi davranılmasını beklerdim çünkü ben suyumu yeteri kadar alırsam daha canlı ve yeşil olurum. Çevremdeki canlılar daha çok faydam olur. Meyvelerim besin kaynağı olarak canlıların hayatında önemli bir yer tutuyor. Hatta kuşlar için dallarım, yapraklarım barınak olarak büyük öneme sahiptir. Havadaki zararlı gazla azaltma görevimi de düşünürsek bana bir ağaç olarak çok kıymet verilmesini isterdim.

Son olarak bana iyi davranılırsa ben ağaç halimle mutlu olurum. İnsanların sıcak havada gölgemde dinlenmelerini sağlarım. onlara bağrımı açarım. Ama beni yok yere keserlerse, yakarlarsa ben de onlara yararlı olamam. Bu konuşmada size söyleyeceklerim bu kadar. Dinlediğiniz için herkese teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski