Dost Dostun Eyerlenmiş Atıdır Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda dost dostun eyerlenmiş atıdır atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak duruma geleceksiniz.

Bir dost, dostu olduğu kişinin en zor zamanlarında ona yardıma hep hazır haldedir. Çünkü dostluk sadece dost olup, bir araya gelip, gülüp eğlenmek değildir. Dostu olana karşılaştığı kötü durumlarda yardım etmek için elini çabuk tutan, hazırda bekleyen kişidir. Askerde hazır kıta diye bir tabir vardır. Herkes yatıp uyurken bu askerler herhangi bir olay olma ihtimaline karşın hazırda beklemektedir. Dost da hangi işle meşgul olursa olsun, kendi dostunun düştüğü kötü bir durumda ona yardım etmek için hazırda bekleyen kişidir.

İnsanların başına hiç olmadık anlarda kötü bir şey gelebilir. O anda söz konusu kişi çaresiz kalmıştır. Bir an önce bu zor ve sıkıntılı durumdan kurtulması gerekir. Bunun için de birilerinin ona acilen yardım etmesi gerekiyor. İşte böylesi zamanlarda dost dostuna yarıma hazırdır. Onu arayıp bilgi verdiğinde ne yapıp edip hemen oraya ulaşır ve dostunu bu üzücü durumdan kurtarmaya çalışır. Onun yaralarını sarmak için elinden geleni yapar. Hazırda beklemek diye bir kelime gurubu vardır. Dost, dostu için günün hangi saatinde olursa olsun hazırda bekler. Mesela aşırı bir yağış oldu diyelim. Aracınızla selin ortasında kaldınız. Ya da bir depremde enkaz altında kaldınız. Bunlar bir kişi için çok acı verici çaresiz zamanlardır. Böyle anlarda hiç vakit kaybetmeden bir yardım gerekiyor. Bu tür durumlar her an yaşanabilir. İşte bu zamanlarda dostunuzu arasanız, sizi bu durumdan kurtarmak için elini çabuk tutarak bir şeyler yapar. Elinden bir şey gelmiyorsa başka birilerine haber verir. Yani siz bir şekilde bu durumda kurtaracaktır.

Sonuç itibariyle dost, gönülden bağlı olduğu, canından çok sevdiği, hayatında özel bir yeri olan dostu için her şeyi yapar. Onun sıkıntıda olduğunu öğrenince ne gerekiyorsa onu yapar. İki eli kanda da olsa gelir ve desteğini gösterir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski