Ummadığın Taş Baş Yarar Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde ummadığın taş baş yarar atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

İnsanın umduğu bir şey her zaman gerçekleşmez. Hatta tam tersi durumlar ortaya çıkabilir. Bazen birilerini bunun elinden bir iş gelmez, çapı ne kadar ki bu işi yapabilsin diye küçümseriz. Bir zaman gelir o küçük gördüğümüz insan önemli işler başarır. Kendisinden hiç ummadığımız iyi işler yapar. Bunu fark ettiğimizde ağzımız açık kalır. Ummadığımız taş başımızı yarmış olur.

Süper ligde takımlar oyuncu transferi yapıyor. Taraftarlar onları araştırıyor, inceliyor. Bu adam bu takımda etkili olmaz, bekleneni veremez diye bir değerlendirme yapıyorlar. Yani o oyunculardan başarılı olmasını, gol atmasını, takıma katkı sağlamasını ummuyorlar. Ancak zaman ilerledikçe bakıyorlar ki bu oyuncu yıldız oyuncu olarak transfer olduğu takımda çok güzel oynuyor, rakip takımların korkulu rüyası haline geliyor. İşte bu örnekler ummadığımız şeylerin bizi şaşkına çevirebileceğini gösterir.

Okullar arası bir bili yarışması olduğunu düşünelim. Kendi okulumuzdan üç asil öğrenci seçilecektir. Biz onlar hakkında bizim okul kesin yenilir çünkü bu öğrenciler soruları bilemezler, elleri ayaklarına dolaşır, sonuncu oluruz gibi düşünebiliriz. Bu çocuklar yarışmada alnının akıya tüm soruları doğru yaparak birinci olurlarsa o zaman hiç beklemediğimiz bir sonuç karşımıza çıkar. Biz de lafımızı yemek zorunda kalırız. Görüldüğü gibi kimse hakkında yanlış düşünmemeliyiz. Bir onlardan başarı kazanmasını ummayız ama onlar aslında böyle olmadığını kazanarak bize göstermiş olur.

Sonuç olarak kimseyi değersiz, bir şey yapamayacak gibi görmemeliyiz. Her insan isterse çok şey başarır. Birçok işin üstesinden gelir. Becerisini konuşturur. Bu yüzden ön yargılı olup da bu çocuk bunu yapamaz, şu adam bu işin altından kalkamaz, o bilmez gibi küçümseyici tavır takınmak son derece yanlıştır. Çünkü biz hiç beklemesek de bu hayatta ummadığımız sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski