Açma Sırrını Dostuna O Da Söyler Dostuna Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda açma sırrını dostuna o da söyler dostuna atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

İnsan sırlarını genelde kendisine en yakın gördüğü dostuna anlatır. Fakat burada bir şeye dikkat etmek gerekiyor. Bizim dostumuz olarak gördüğümüz kişinin farklı dostları da olabilir. Biz ona gönül rahatlığıyla sırrımızı açarız ama o da gider kendi dostuna bunu anlatabilir. O yüzden dostumuz da olsa kimseye bizim için çok önemli olan, anlatılmaması gereken şeyleri anlatmamalıyız.

Dostlarımızla birçok şeyi paylaşıyoruz ancak her şeyi de anlatmak doğru olmaz. Bazı meseleler dosta bile anlatılmayacak kadar önemli sırlar içerir. Bu noktada her sırrı dosta açmamak gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar diline pek sahip çıkmaz. Gördüğü, duyduğu bir şeyi hemen en yakın arkadaşına anlatır. Bu genelde böyledir. Çoğu şeyimizi paylaşsak da kimsenin bilmemesi gereken özel konularımız da olabilir. Bunlar kesinlikle sır olarak kalmalıdır. Dosttan hiçbir şey saklanmaz dememeliyiz. Bazı şeyler dosttan bile saklanmalıdır. Çünkü o da bir insan ve bizden başka yakın arkadaşlıklar kurmuştur Çok samimi dostları olabilir. Biz ona çekinmeden sırrımızı veririz, o da gider, çok güvendiği, bilmesinde sakınca olmadığını düşündüğü bir dostuna bizim sırrımızı söyler. Bu da ikimiz arasında kalması gereken bir sırrın üçüncü şahıslar tarafından bilinmesi demektir.

Sonuç olarak sır, en fazla iki kişi arasında kalmalıdır. Bir üçüncü kişiye aktarılmamalıdır. Bu nedenle iyi düşünüp taşınmalı, dostlarımıza neleri söyleyeceğimizi bilmeliyiz. İnsanların özel hayatı da var. Özel hayat için gizlilik esastır. Her bir şeyimizi ortaya dökmemeliyiz. Yanımızda çok sevdiğimiz, ona anlatmakta sakınca görmeidğimiz bir dostumuz bile olsa sırrımızı ona bile açmamalıyız. O da gider bir başkasına söyler. Ondan sonra hakkımızda dedikodu yayılır. Bu durum çok da hoş olmaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski