En İyisi Ol ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu bölümde yazdığımız metnin sorusu: Aşağıdaki “En İyisi Ol” şiirinden hareketle, günlük hayatınızdan örnekler vererek bilgilendirici bir yazı yazınız.

Ne iş yapıyorsak yapalım hep en iyisi olmaya çalışmalıyız. Okula giden bir öğrenciysek düzenli çalışmalı, dersler özenle takip etmeli, notlarımızı yüksek tutmak için çaba göstermeliyiz. Yani şu an belki iyi durumdayızdır ancak asıl amacımız en iyisi olmaktır. Mesela okula çocuğu hakkında bilgi almaya gelen veliye öğretmenler, şu an için iyi ama daha iyisi olabilir diyorlar. İşte buradan çıkaracağımız bir ders olmalıdır. Biz de şu anki halimizi yeterli görmemeliyiz. Daha çok çalışıp gayret göstermeli, daha iyi olmaya uğraşmalıyız.

Günlük hayattan örnek vermek gerekirse bazı öğrenci arkadaşlarımız okula bomboş gelip gidiyor. Hocaların anlattığı konuları dikkatli bir şekilde dinlemiyor. Sadece yok yazılmamak için okula gelip gidiyorlar. Oysa bir öğrenci böyle olmamalıdır. En iyisi olmak isteyen biri, bütün işlerini ciddiye alır. Çünkü o, görev bilincine sahiptir. İleride hepimiz büyüyüp bir şekilde hayata atılacağız. Her birimizin farklı bir mesleği olacak. Kimimiz hekim, kimimiz, mühendis, kimimiz çöpçü ya da bekçi olacak. Mesleğimizin ne olduğu bizim için fark etmeden işimizi düzgün yapmak zorundayız. İşlerimizde başarı sağlamak, insanlara faydalı olmak, vatana hizmet etmek için ne olursak olalım her şeyde en iyisi olmalıyız.

Sonuç olarak boş gezenin boş kalfası değil de işe yarar bir insan olmalıyız. Bunun için sürekli çalışmamız gerekiyor. Tembelliğe asla müsaade etmeden, gece gündüz demeden çalışmayı kendimize görev bilmeliyiz. Durmak, dinlenmek olmamalı hayatımızda. İşimiz ne olursa olsun onu önemsemeli, sorumluluklarımızı özenle yerine getirmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski