Para Her Kapıyı Açmaz Münazara Savunması

Bu bölümdeki metni incelediğinizde para her kapıyı açmaz ile ilgili münazara savunması yapacak hale geleceksiniz.

Biz insanlar parayla her şeyi yapabileceğimizi düşünürüz ama para her şey değildir. Aslında böyle düşünürken parayı bir güç olarak görürüz. Fakat paramız çok olunca her işimizi yaptıracağız, her kapı sonuna kadar açılacak diye bir şey söz konusu değildir. Bu hayatta ölüm de var değil mi? Bir yakınını kaybeden bir insanın kederini parayla yok edemezsiniz. Giden canı para ile geri getiremezsiniz. Bu örnekler paranın her şey için derdimize derman olamayacağını gösterir.

Mesela zengin olan bazı kişiler işini yaptırmak için karşı taraf rüşvet falan teklif ediyor. Karşıdaki insan da gururlu ve onurluysa bu parayı elinin tersiyle geri itiyor. Yani para her kapıyı açamıyor sonucuna varıyoruz. Evet, bazı işlerimizin yoluna girmesi için paraya ihtiyaç olabiliyor. Onları parayla bir şekilde hallediyoruz. Çünkü o işin gerçekleşmesi için para gerekiyor. Ancak bütün kapıları para ile açmak mümkün değildir. Bazı şeyler paradan daha etkili olabilmektedir. Örneğin işimizde başarılı olmak için çok çabaya gerek olabilir. Yahut azimli bir insan olmak gerekir. Yine insanlara olan ilişkilerimizde uyumlu ve güler yüzlü olmak gerekebilir. Bunlar paranın açamayacağı kapıları açabilir.

Sonuç olarak parayı her kapıyı açtıracak bir güç olarak görenler büyük bir yanılgı içindedir. Hayatta karşılaştığımız bazı durumlarda para bile çare olamaz. hastalıktır, huzurdur, bir sınavda başarılı olmaktır gibi konularda para olsa ne olur olmasa ne olur. Her işin kendi şartlarında sonuç vermesi için gereken farklı etkenler vardır. Çok parası olup da bazı konularda elinden bir şey gelmeyen insanlar da görebiliyoruz. Dolayısıyla para her kapıyı açacak bir güce sahip değildir.

6 Yorumlar

Daha yeni Daha eski