Dünyanın Üstün Zekadan Çok Vicdanlı Zekaya İhtiyacı Var Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde dünyanın üstün zekadan çok vicdanlı zekaya ihtiyacı var sözü ile ilgili kompozisyon yazacak duruma geleceksiniz.

Üstün zekalı olmak bir insan için elbette önemli bir ayrıcalıktır fakat zekadan daha kıymetli şeyler de var. Bunlardan en önemlisi vicdanlı olmaktır. Zekamızı vicdan çerçevesinde kullandığımızda doğru yoldayız demektir. Vicdanını dinleyen insan kötülükten, başkalarına zarar vermekten sakınan bir tutum gösterir. İşte bizim en çok buna ihtiyacımız var.

Dünyada pek çok insan üstün zekalı olabilir. Zekası gelişmiş insanlar birçok önemli işe imza atabilir. Elbette gelişmek ve kalkınmak için üstün zekaya gerek vardır. Lakin vicdan her şeyden daha üstündür. İnsanların kalbinde vicdan duygusu olmalıdır. Vicdan olduğunda merhametli davranırız. Kimseye zarar vermeyen bir yaklaşıma sahip oluruz.

İnsanda vicdan olmayınca sahip olduğu üstün zekayı kötü anlamda kullanabilir. Ancak zekasını vicdanla birleştirirse o zaman daha faydalı şeyler yapar. İnsanların, doğanın, her şeyin yararını gözetir. Bu anlamda baktığımızda içimizde vicdan olmadıktan sonra zekalı olmuşuz, olmamışız ne yazar. Dolayısıyla zekadan önce vicdanımızın sesine kulak vermeli ve davranışlarımızı bu yönde eyleme dönüştürmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski