İşinin Ehli Olmak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda işinin ehli olmak ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

İşinin ehli olmak mesleğinde uzman olmak, o işin nasıl yapılacağını iyi bilmek demektir. Burada bir ustalık söz konusudur. İnsanların hayata atıldığı anda elinde bir işi vardır. Herkes kendi alanında ustalığını konuşturarak işini yapar. Fakat bazıları işten anlamadığı halde farklı nedenlerden dolayı anlamadığı işleri yapmak zorunda kalır.

Bir insan anlamadığı bir işi yapıyorsa başarılı olmaz. Hem kendi keyif alamaz bu durumdan hem de ortaya güzel bir iş çıkmaz. Dolayısıyla işinin ehli olmak başka bir şeydir. İşinin ehli olan yaptığı işi usulüne uygun olarak yapar. İşinin bütün inceliklerini bilir. Her şeyi nizamına uygun olarak yapar. Böylece ortaya çok başarılı bir iş çıkmış olur. Mesela otomobilimizde bir arıza çıktığında onu sanayiye tamirciye götürmek gerekir.  işin uzmanı kimse onun çaresi ondadır. Tamirciye gitmeden yakın çevremizden biri onu tamir etmeye kalkarsa daha çok arızaya sebep olabilir. Buradan hareketle diyeceğimiz odur ki, iş ustasının elinde anlam kazanır.

Kısaca belirtmek gerekirse işten anlamak başka bir şeydir. İnsanlar anladığı işi severek yapar. Herkes bir sorunu çözmek için bir şeyler yapmak ister. Ancak işten anlamayan biri onu eline yüzüne bulaştırır. İyi şeyler yapayım derken durumu çok daha kötüleştirebilir. Bu nedenle bir işi ehline yaptırmak daha doğrudur.

İşinin ehli; o işin erbabı, alanında en iyisi ve yetkili biri demektir. Dolayısıyla iş, onu yapan erbabının elinde güzelleşir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski