Havanda Su Dövmek Kompozisyon

Bu bölümü inceleyip bitirince havanda su dövmek deyimi ile ilgili kompozisyon yazacak duruma geleceksiniz.

İnsanın kendini yormaktan başka hiçbir şeye yaramayan işlerle uğraşması, onlara gereksiz vakit ayırması havanda su dövmek deyimiyle ifade edilir. Yani bir iş yapıyorsunuz, bu işin sonunda somut bir sonuç alamayacaksınız. Bunu bildiğiniz halde boş yere çabalamış oluyorsunuz.

Eğer bir şey yapıyorsak bu belli bir amaca hizmet etmelidir. Uğraştığımıza değmelidir. Çünkü emek ve çaba boşa gittiğinde bu işin sonunda hüsrana uğramış oluruz. Biz bir şey için çabalarken o işte başarılı olmayı bekleriz. O kadar çabamızın boşuna gitmemesi gerekiyor. Boş denecek işlerle uğraştığımızda ise elimize avucumuza bir şey geçmeyecek. Bütün çabamız boşa gidecek. Dolayısıyla bunun üstüne bir bardak soğuk su içmiş olacağız. Hayatta gerekli gereksiz her türlü iş var. Bazı şeyler için geç kalmış olabiliriz. O saatten sonra çabamız bir işe yaramaz. Her şeyi en uygun zamanda yapmalıyız. Bir şeye çabalıyorsak da bu sonuç alacağımız bir iş olmalıdır. Anlayacağınız hiçbir şey emekten daha kıymetli değildir. Bu yüzden emeğimizin çöpe gitmesine neden olacak gereksiz işlerle uğraşmaktan kaçınmalıyız.

Kısacası bir şeye vakit ayırıp da çabalıyorsak bu iyi ve faydalı bir iş için olmalıdır. Bize hiçbir getirisi olmayacak boş işlerle uğraşmak havanda su dövmektir. Bu durumda çevremizdeki insanlar bize boşuna uğraşma eline bir şey geçemeyecek anlamında havanda su dövüyorsun derler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski