İnsanları Mutsuz Etmenin Bir Yolu da Onlara Sürekli En İyisine Layık Olduklarını Söylemektir Kompozisyon

Bu sayfayı inceleyince insanları mutsuz etmenin bir yolu da onlara sürekli en iyisine layık olduklarını söylemektir sözü ile ilgili kompozisyon yazmak için ilham alabilirsiniz.

Bir insana karşı karşıya kaldığı durumdan dolayı sen daha iyisine layıksın demek, onu beklenti içine sokmak demektir. Yani o kişi güzel bir şey yaşarken halinden mutlu olacağı yerde daha iyiyi istemeye başlar. Bu da onu mutsuz kılacaktır.

Hepimiz isteriz ki, güzel bir hayatımız olsun, işimiz iyi olsun, iyi okullarda okuyalım, girdiğimiz sınavlarda yüksek not alıp derece yapalım. Bunlar insanın kendisiyle ilgili hayattan beklentilerini oluşturur. Karşınızdaki insan eski halinden iyi bir duruma gelmiş olabilir. Bir sınavı kazanmıştır, istediği hayata kavuşmuştur. Hayalindeki evi veya arabayı almıştır. Ya da maaşı dolgun sigortalı bir işe başlamıştır. Bu durumda gözlerinin içi gülecek ve büyük bir sevinç yaşayacaktır. Biz de onun karşısına geçip sen daha iyisine layıksın dersek sanki kavuştuğu bu güzel durum yetersizmiş gibi düşünebilir. Bundan sonra haline şükredeceği yerde şikayetçi olmaya başlayıp daha iyisini aramaya koyulacaktır. Bu tavrımız insanları mutsuz eden bir tavırdır.

Sonuç olarak insanların kazandığı başarılara ortak olmalı, eline geçen güzel imkanlardan dolayı onlara güzle şeyler söylemeliyiz ama hiçbir zaman morallerini bozacak laflar etmemeliyiz. Çünkü onlar şu anda çoktandır gerçek olmasını istediği güzelliklere kavuşmuş. Artık sevinme zamanıdır. Bu onların en doğal hakkıdır. Bu olumlu gelişmeleri bir kenara bırakıp sen daha iyisine layıksın dersek sanki bunlar iyi değilmiş gibi moralleri yerle bir olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski