Meslek Etiği ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı incelediğinizde meslek etiği ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

Meslek etiği olarak karşılaştığımız kavram iş ahlakını ifade eder. Hepimiz büyüyünce aldığımız eğitime veya yaptığımız çalışmalara bağlı olarak belli bir meslekte çalışarak hayata atılırız. Mesleğimize bağlılık onu ne kadar sevdiğimizle yakından ilgilidir. Aynı zamanda ilgi alanımız olması da meslek ahlakımızı belirlemede önemli rol oynar.

Meslek etiğine sahip olan biri işini her zaman iyi yapar. Yani iş ahlakı işimizi önemsememizi saplayacaktır. Doğruluktan ayrılmayan bir anlayışla düzgün bir şekilde çalışan kişi meslek etiğine uygun hareke ediyor demektir. Bu yüzden hiçbir zaman baştan savma çalışmamalıyız. İşimiz her ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba göstermeliyiz. Bütün bunların dışında vaktinde işimizde olmalıyız. Kendimizi akşamdan veya günler öncesinden işimize hazırlamalıyız. İşimiz gereği hizmet ettiğimiz kişileri ya da müşterileri memnun edecek bir anlayış ve titizlikle çalışmalıyız. Bunlara dikkat etmek iş ahlakına sahip olduğumu gösterir.

Sonuç olarak iş ahlakı insanın kendisini işine adaması şeklinde düşünülebilir. İşini severek yapan, asla kaytarmayan, biri mesleğinde başarılı olacaktır. Bu disiplini sayesinde işinden beklediği verimi de alacaktır. Bizler de okuyorsak, düzgünce okumalıyız. Öğrenciysek ödevlerimizi aksatmamalıyız. Ders sırasında hocaları iyi dinlemeliyiz. Şayet bir tamirci ustasıysak o zamanda yine mesleğimiz gereklerini yerine getirmeliyiz. Aklımıza ne gelirse işinizde asla bir gevşekliğe yer vermemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski