Övünmek Cahilliğin Bir Türüdür ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü bitirdiğinizde övünmek cahilliğin bir türüdür ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Cahiller övünmeyi pek sever. Sanki bilgi seviyesi bakımından çok iyi bir yerdeymiş gibi her şeyi bildiğiniz zannetmeleri cahillerin övünmesinin temel kaynağıdır. Bu anlamda baktığımızda övünmekle cahillik arasında sıkı bir ilişki olduğundan söz edebiliriz. Daha açık bir ifadeyle söylersek övünmek cahillere has bir özelliktir.

Şimdi cahil olanlarda gördüğümüz genel tablo bilip bilmeden her şeye yorum yapmalarıdır. Kendileirni çok sey biliyor sanmaları büyük bir yanlıştır. Ancak onlar bunun farkında değildir. Bir tek bildikleri boş keseden atmaktır. Mesela ağırbaşlı biri ne dediğini bilir. Bilmediği konularda konuşmaktan çekinir. Kendisi iyi bir noktada bile olsa asla övünmez. Yani çokbilmişlik taslamaz. Bu nedenle okumuş, bilgisini artırmış insanlar haddini bilen bir özelliğe bürünür. Oysa cahil kalmış kimseler kendileri her konuda uzmanmış gibi göstermeyi sever.

Sonuç olarak övünmek hiç de hoş olmayan bir tutumdur. Böyle itici bir tutumu ancak cahillerde görebiliriz. Bizler kendimizi okuyup, araştırıp gezip görerek, faklı insanlarla tanışarak, farklı sosyal ortamlarda bulunmak geliştirmeliyiz. Haddimizi aşmamak gerektiğin bilmeliyiz. Böylece cahilliği üzerimizden atar, kendimizi daha iyi tanır ve övünmek gibi bir yanlışa düşmeyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski