Neden Alkollü Araç Kullanmamalıyız Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince neden alkollü araç kullanmamalıyız ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Alkollü araç kullanmak kazalara davetiye çıkarmak demektir. İnsan alkol alınca belli bir müddet sonra aklı başından gider. Çünkü alkolün etkisiyle bilincini kaybeder Sarhoş olduğu için bilinçli bir şekilde araç kullanamaz. Dolayısıyla alkollü araç kullanan kişi kontrolden çıkacağı için direksiyon hakimiyetini kaybetmiş olur.

Araç kullanmak başkalarının sorumluluğunu üstlenmeyi gerektirir. Alkollü olarak araba sürerken insanların hayatını riske atmış oluruz. Kimsenin hayatını tehlikeye atma gibi bir lükse sahip değiliz. Bu çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dolayısıyla alkol almaktan kaçınmalıyız. Hele hele alkol alıp da araç sürme gibi büyük bir yanlışa düşmemeliyiz. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Anlayacağınız insanların hayatıyla oynamamak, kendi canımız yok saymamak, kazalara neden olmamak için alkollü araç kullanmamalıyız.

Sonuç olarak alkol zaten iyi bir şey değildir. İnsana çok ciddi zararlar verir. Hele birde alkol almış şekilde yola çıkarsanız kaza yapma olasılığınız çok yüksek oranda artar. Kaza yapınca ölümle ve büyük hasarla sonuçlanma ihtimali vardır. İşte kaza yapmamak için, başımıza bir gelmemesi için alkollü bir şekilde araç kullanmamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski