Tarım ve hayvancılığın önemini anlatan bir kompozisyon yazınız.

Bu bölümü tamamlayınca tarım ve hayvancılığın önemini anlatan bir kompozisyon yazınız için fikir alabilirsiniz.

Tarım ve hayvancılık ülkemizin çok  önemli gelir ve geçim kaynaklarındandır. Tarım yaparak meyve sebze, en önemlisi buğday üretimi yapmış oluyoruz. Bu da ekmek ve gıda ihtiyacını çok önemli ölçüde karşılamaktadır. Hayvancılık yapıldığında et ve süt ürünleri karşılanmış oluyor.

İnsan olarak besin kaynaklarımızın büyük bölümü et, süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünlerine dayalıdır. Bununla birlikte her türlü meyve sebze çeşitliği de tarımla sağlanmaktadır. Bunlar tüketim ihtiyaçlarımızın temelini oluşturur. İnsanların bir kısmı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Üretilen her şey kasap, manav gibi esnaflar aracılığıyla halkın tüketimine sunulur. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlar bu ülkenin çalışkan arılarıdır diyebiliriz. Köylü milletin efendisidir sözüne baktığımızda tarım ve hayvancılık üretimi yapan insanların çalışkanlığı ön plana çıkar. Tarım ve hayvancılık sayesinde ekonomimiz kalkınır. İnsanlarımız tüketimdeki temel ihtiyaçlarını giderir.

Kısacası bir ülkenin kalkınmasında tarım ve hayvancılığın önemli bir yeri vardır. Tarım ve hayvancılılık yapılarak üretilen bütün ürünler gerek ülke içinde ticaret yapılarak, gerekse yurt dışına ihraç edilerek hazine için gelir kaynağı olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski