Resim ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu bölümdeki metni incelediğinizde resim ile ilgili bilgilendirici metin yazacak şekilde fikir sahibi olacaksınız.

Görsel sanatlar denilince akla ilk olarak resim gelir. Resim etkileyici olma oranı diğer sanat dallarına çok daha yüksek bir daldır. Resim yapan kişi duygu ve düşüncelerini görsel ögelerle etkileyici bir şekilde ifade eder. Resimde çeşitli sunum şekilleri vardır. Bunlara akla gelen kara kalem çalışması, çizimler veya karikatür gibi etkinlikler örnek verilebilir.

Resim bireysel olarak kendimizi ifade edeceğimiz bir sanat dalı olduğu gibi birçok kitleye hitap etmesi bakımından da önem taşımaktadır. Resimde göze hitap etme vardır. Aynı zamanda yapılan çizimlerde estetik bir ruh söz konusudur. Resim sanatını icra eden kişiler tuval, fırça, kağıt ve çeşitli boyalar kullanırlar. Bunlardan yararlanarak orta çok güzle çizimler çıkarırlar. Resim her şeyden önce bir yetenek işidir. Bu alanda yeteneği olan kişilerde gözle görülür bir sanat ruhu vardır. Yapılan eserleri bir araya getirilerek sergi bile açılmaktadır. Resim okullarda da ders olarak verilmektedir. Öğrencilerin resim alanına yeteni bu ders sayesinde ortaya çıkarılır. Bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrenciler, öğretmenlerin yönlendirmesiyle güzel sanatlar lisesine gitmektedir.

Son olarak resim güzel sanatlar kapsamındadır. duygu, düşünce ve isteklerin çeşitli ögelerden yararlanarak ortaya somut ve estetik görüntü koyma çabasıdır. Resim yapan kişilere ressam denir. Ressamlar da görsel sanatlar alanında uzmanlaşmış kişiler olarak birer sanatçı olarak görülür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski