Para Mutluluk Getirir Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde para mutluluk getirir mi ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Hepimiz biliriz ki daha güzel şartlarda yaşamak, paraya bağlıdır. Paranız varsa bu hayatta rahat edersiniz. İstediğiniz yere gider, istediğiniz her şeyi kolaylıkla alabilirsiniz. Yani geçim sıkıntı çekmezsiniz. Ama bir de paranın yokluğunda kendinizi çok çaresiz hissedersiniz. Ne almak isteseniz de para olmadığı için bunlar havada kalır. Parasızlık aile huzurunun bozulmasına bile neden olur. Dolayısıyla kim ne derse desin para mutluluk getiriyor.

Çarşıya gittiniz diyelim. Mağaza vitrinlerinde hoşunuza giden elbiseler gördünüz. Yine acıktığınızda lokantaların önünden öyle acı dolu bakışlarla geçersiniz. Çünkü paranız yok veya yetersizdir. Bu da heves duyduğunuz şeylere ulaşmanızın önünde en büyük engeldir. Bu durumda para olsaydı yemeğinizi de alırdınız, beğendiğiniz kıyafetleri de alabilirdiniz. Para varsa huzur var derler ya, çok doğru bir söz diye düşünüyorum. Paranın varlığı, bize sağladığı olanaklar bakımından mutluluk kaynağı olurken yokluğu ise dünyayı zindana çevirir. Bazı insanlar ben maddiyata önem vermiyorum deseler de maddiyat herkes için daha iyi koşullarda yaşamak demektir. Bu yüzden çok para kazanacağımız iyi bir işimizin olması önemlidir. O zaman kimseye muhtaç olmaz, her şeyimizi paramızla alabiliriz. Bunlar da bizi mutlu eder.

Kısaca ifade etmek gerekirse para mutluluğun ta kendisidir. Paramız varsa hayatımızı istediğimiz yönde şekillendirebiliriz. Cebimizde beş kuruş para yoksa sadece hayatta kalmak için temel ihtiyaçlarımız zar zor karşılayabiliriz. Diğer bütün şeyler bizim için gerçekleşmesi mümkün oymana hayal olarak kalır. Paranın yokluğumu adeta hayatı dar eder. Etrafa baktığınızda çok şey var ancak sizin bunlara erişme imkanınız yok. Bu durumda insan mutsuz olmasında ne yapsın. Sonuç itibariyle insanlara mutluluk getiren paraya sahip olmalarıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski