Bilgi birikerek ilerler sözünden ne anlıyorsunuz?

Bu bölümü inceleyince bilgi birikerek ilerler sözünden ne anlıyorsunuz sorusuna cevap verebilecek duruma geleceksiniz.

Bilgi insanın yaşayıp tecrübe ettiği şeyler gibidir. İnsanlar yaşadığı durumlardan dolayı deneyim kazanır. Yaş ilerledikçe herkes eski haline göre daha tecrübeli olur. Burada biriken bir tecrübe vardır. Bilgi de hayatta edindiğimiz tecrübeler gibi birike birike ilerler. Yeni şeyler yaşadıkça bilgimiz de aşamalı olarak yavaş yavaş artıyor.

Gözümüzü açtığımız her gün yeni şeyler öğreniyoruz. İlk kez karşılaştığımız durumlar bize daha önce hiç bilmediğimiz yeni bilgiler kazandırıyor. Ya da işimiz, görevimiz gereği araştırma yapıyor, bilgimizi tazeleyerek eski bilgilerin üstüne yeni bilgiler ekliyoruz. Dolayısıyla bilgimiz günden güne artıyor. Son halimize baktığımızda epey bir bilgimiz olduğunu görüyoruz. Demek ki insanın bilgisi sabit kalmıyor. Hep bir ilerleme halindeyiz. Bu da bilginin birikerek ilerlediğini göstermektedir.

Kısacası yaşımız ilerledikçe, eğitim kademelerinde de ilerliyor, sınıf atlıyoruz. Okumayı seven biriysek, farklı eserler okuyoruz. Başka şehirlere, ülkelere gittiğimiz oluyor. Yeni yerler görüyor, yeni insanlarla tanışıyoruz. İçinde bulunduğumuz sosyal çevremiz değişiyor. İş hayatına atılıp birçok tecrübe ediniyoruz. Bütün bunlar sayesinde bilgi birikimimiz artıyor. Anlayacağınız her yenilik aracılığıyla sahip olduğumuz bilgiler güncelleniyor. En sonunda önceki halimize kıyasla daha bilgili bir insan oluyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski