Saygı ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu yazıyı inceleyince saygı ile ilgili bilgilendirici metin yazınız için fikir alacaksınız.

Genelde büyüklere, yaşlılara, farklı insanlara, bazen doğaya, hayvanlara, ya da birbirimize karşı gösterdiğimiz içinde biraz utanma, biraz çekinme olan incelik davranışına saygı denir. Saygının içinde bir incelik vardır. Bu incelik insanı yücelten ve onu başkalarının gözünde saygın yapan çok önemli bir özelliktir diyebiliriz. Saygılı insan daha sevimli görünür. Herkes onun hakkında iyi şeyler düşünür, ne kadar beyefendi biri, görmüş geçirmiş, halden anlayan, anlayışı diye nitelenir. Dolayısıyla saygı her insanda olması gereken bir erdemdir.

Neye saygı gösteriyorsa bu tavrımız onu önemsediğimiz anlamına gelir. Bir insanı rahatsız etmekten çekiniyorsak, o kişi bizim için saygıya layıktır. Yerlere çöp atmıyorsak, çevreyi önemsiyoruz demektir. Bir hayvanı rahatsız edecek davranışlardan kaçınıyorsak, bu halimiz ona saygı duyduğumuzun göstergesidir. Anlayacağınız saygıda bir iyi niyet söz konusudur. Böyle güzel bir tutumla yaşadıkça her şey çok daha güzel bir hale gelecektir. Saygıda başkalarını rahatsız etmekten çekinme anlayışı söz konusudur. Bir kalabalık arasında davranışlarımız saygıyla şekillenir. Bir şey yapacak olduğumuzda içimizde oluşan bunu yaparsam kimseye bir zararım olur mu, kimseyi rahatsız eder miyim düşüncesi tamamen saygıyla ilgilidir.

Sonuç olarak insanı güzel gösteren ve ona çok yakışan saygıdır. Bu tutumu her ortamda göstereni, saygıyı karakter edinen insanlar doğru yoldadır diyebilir. Saygılı bir insan her nerede olursa olsun değer görecektir. Onunla anlaşmak kolay olacaktır. Çünkü sahip olduğu saygılı tutumla uyumlu bir kişilik geliştirmiştir. Demek k hayatta saygı gibi çok güzel şeyler de var. Bizler saygılı bir insan olarak bu hayatın daha güzel ve yaşanılır olmasına katkıda bulunmalıyız. Herkes için en iyisi budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski