Serim bölümü verilen aşağıdaki masalın devamında olabilecek olayları kendi hayal gücünüzün yardımıyla defterinize yazınız.

6. Sınıf masal etkinliği: Serim bölümü verilen aşağıdaki masalın devamında olabilecek olayları kendi hayal gücünüzün yardımıyla defterinize yazınız.

Küçük kardeş böyle bir fırsat yakalamışken hemen onu değerlendirmek istemiş. Dilek kuşuna herkesin küçük diye hitap ettiğini, bu duruma çok üzüldüğünü anlatmış. Tek isteğim beni herkesten büyük kocaman bir adam yap, demiş.

Dilek kuşu küçük kardeşi bir çırpıda büsbüyük bir insan yapmış. Bu kocaman adam haliyle annesinin, abisinin yanına gitmiş. Herkes nasıl bu kadar büyüdüğüne önce çok şaşırmış ama zamanla alışmış. Günler geçtikçe büyük adam haliyle çok da mutlu olamadığını fark etmiş. Çünkü küçükken etrafındaki herkesin ona karşı ilgisi ve sevgisi çok yüksekmiş. Şimdi kocaman adam olduğu için annesi de, abisi de ona eskisi gibi ilgi göstermiyor, şaka yapmıyormuş. Gece oluo yatağa her gittiğinde dilek kuşunun geri dönmesini sabırsızlıkla bekliyormuş.

İnsanların çocukken daha çok sevgi ve ilgi gördüğünü büyüdükçe bu ilginin azaldığını çok iyi anlamış küçük kardeş. Şimdi hep eski günlerini özlüyormuş. Annesinin, abisinin ona sevgiyle davrandıkları bebeklik halleri aslında şimdiye oranla çok daha güzelmiş. Şimdi sahip olduğu oyuncakları bile tat vermiyormuş.

Birkaç gün daha geçmiş. Uyumak için yatağına uzandığında gökgürlemeye başlamış. Bir anda gökten yağmur inmiş. Pencereye bakarken o sırada yağmurdan korunmak için dilek kuşu gelmiş. Hemen heyecanla onu içeri almış. Derdini anlatmış, eski haline kavuşmak istediğini belirtmiş. Dilek kuşu onun bu üzüntülü haline dayanamayıp hemen eski küçük haline çevirmiş. Küçük kardeş bu duruma çok sevinmiş. Dilek kuşuyla çok iyi arkadaş olmuş. Kuş da onu bırakmamış. Birlikte çok güzel ve mutlu bir şekilde yaşamışlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski