Veren El Alan Elden Üstündür Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince veren el, alan elden üstündür atasözü ile ilgili kompozisyon için fikir edinmiş olacaksınız.

İnsanların varlıklı olması ihtiyaç halinde birine yardımda bulunması veya iyilik etmesine olanak sağlar. Yani maddi açıdan iyi durumda olan biri yoksulluk çeken, parası olmayan, geçim sıkıntısı yaşayan birilerine insanlık görevinden dolayı yardım edebilir. Hepimiz bazen böyle şeylerle karşılaşıyoruz. Bu durumlarda elinde olan, olmayana yardımda bulunarak insanlık vazifesini yapmış oluyor.

Çevremizde ekonomik durumu kötü olan insanlar görüyoruz. Ona yardım etmek amacıyla aramızda para topladığımız oluyor, bazen de bu yardımı bireysel olarak yapıyoruz. İşte böyle durumlarda veren el, iyilik yapan, yardım eden kişiyi temsil etmektedir. Alan el de kendisine yardım edilen kişi veya kişilerdir. Normalde her insan eşittir, kimsenin bir başkasına üstünlüğü yoktur ancak insanları üstün yapan etken, varlıklı olmasına bağlı olarak iyilik yapabilecek durumda olmasıdır.

İnsanların iyiliksever olması onların toplumda saygı görmesini sağlar. Bu insanlar daha çok sevilir, sayılır. Çünkü kendi maddi durumu çok iyi olmasına rağmen yoksullara, maddi zorluk çekenlere kayıtsız kalmazlar. Burada yarım ve iyilikte bir gönüllülük vardır. Sonuç olarak varlıklı olan gereken durumlarda ihtiyaç halindekilere bir şey verebileceği, onlara yardım edebileceği için alan ele göre üstün sayılır. Bu üstünlük sadece yaptığı iyilik ve yardımdan dolayıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski