Teknolojinin günlük yaşantımıza sağladığı yararlar hakkındaki düşüncelerinizi defterinize kısaca yazınız.

Bu bölümde 4. sınıflar için cevabını verdiğimiz soru: Teknolojinin günlük yaşantımıza sağladığı yararlar hakkındaki düşüncelerinizi defterinize kısaca yazınız.

Teknoloji günlük yaşantımıza girdiğinden beri birçok anlamda büyük kolaylık getirdi. İnsanlar günlük hayatında pek çok ihtiyacını karşılarken teknolojinin sunduğu kolaylaştırıcı imkanlardan yararlanıyor. Örnek verecek olursam hastanelerde bir hastalığı tanısı ve tedavisinde teknolojiden faydalanıyoruz. Bunlar doktorların işini son derece kolay kılıyor. Bunun dışında elektrik gibi bir imkan var ki hemen her şey buna bağlıdır. Hayatımızın gereken her alanında bu imkanı kullanarak birçok işimizi hallediyoruz.

Haberleşmek insanlar için önemli bir ihtiyaçtır. Teknolojik araçlar olan telefon, bilgisayar, tablet gibi araçları kullanarak uzaktaki yakınlarımızla iletişim kuruyoruz. Onlarla görüşüp özlemimizi gideriyoruz. Aynı zamanda mobil uygulamalar hayatımıza girdiğinden beri çoğu işimizi mobil üzerinden kısa süre içinde gerçekleştiriyoruz. Bir bankaya gitmemize bile gerek kalmıyor. Faturalarımızı yine bu uygulamalar sayesinde ödeyebiliyoruz. Bir yemek tarifine gerek duyduğumuzda teknolojinin sunduğu fırsattan kaynaklı hemen o tarifleri açıp okuyoruz. Yani her alanda teknoloji günlük hayatımızın en büyük yardımcısı haline gelmiştir.

Film izlemek mi dersiniz, müzik dinlemek mi, ya da eksik olduğumuz bir konuda ilgili videolara bakıp gereken bilgiyi öğreniyoruz. İhtiyacımız olan her bilgiyi anında öğrenebiliyoruz. Bütün bunlar teknolojinin günlük yaşantımıza sağladığı çok önemli yararlardan sadece birkaçıdır. Daha birçok konuda işimiz o kadar kolaylaştı ki bunların temelinde teknoloji var. Dolayısıyla teknoloji olmadan günlük hayatımız daha zor olurdu ve hep bir koşturmaca içinde yaşardık.

1 Yorumlar

  1. Buna kısaca mı diyorsunuz yani?Bu ne ya?Kısa soruyoruz defteri bitiriyorlar.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski