Asker Uğurlama ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince asker uğurlama geleneği ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir edinmiş olacaksınız.

Asker uğurlama bizde çok önemli bir gelenektir. Yaşı yirmiye dayana gençlerimiz artık askere gidecek duruma gelmiş demektir. Askerlik belgelerini hazırlar ve gitmeden önce hazırlıklarını yapalar. Asker uğurlamasından önce yurdumuzun dört bir yanında yöresel olarak kutlamalar, şenlikler yapılır. Askere gidecek gençler yemeğe davet edilir. Olar için kına gecesi düzenlenir. Bazıları ellerine kına yakar. Bunlar aslında vatanımız ne kadar çok sevdiğimizin göstergesidir.

Asker uğurlama sırasında terminaller dolup taşar. Adeta tıklım tıklım olur. İğne atsanız yer düşmez. Askerin ailesi, yakınları, arkadaşları onu uğurlamaya gelir. Davullu zurnalı halaylar .çekilir. Hatta birçok yerde asker olacak gençler arabayla konvoy oluşturarak, arabalarına Türk bayrağı takarak, sokak ve caddelerde korna çalarak gezerler. Bunlar asker uğurlaması önce çok güzel etkinliler olarak bir gelenek haline gelmiştir. Dolayısıyla asker uğurlaması çok farklı duyguları, unutulmaz heyecanları ve büyük bir coşkuyu içinde barındırır. Bu yüzden milletimizin gözümde asker uğurlamanın ayrı bir yeri vardır.

Sonuç olarak her yöremizin asker eğlencesi farklı olsa da hepsinin temelinde vatanımıza bağlılık ve büyük bir sevgi söz konusudur. Anaların gözü yaşlı olsa da asker olacak gençlerimiz vatan hizmeti için bu göreve severek gidiyorlar. Hepsi bu vatanın evladı olarak askerlik görevini en güzel şekilde tamamlamak için yola çıkmış oluyorlar. Bunun öncesinde ise asker uğrulama adıyla birçok etkinlik, eğlence düzenleniyor. Bu gelenek eskiden beri devam eden çok güzle bir geleneğimizdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski